detail_img

09-01-2024

2023'te 24 Milyon Kalbe Dokunduk


Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak 2023 senesinde de başta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve pek çok ilimizi derinden etkileyen depremler olmak üzere, Kur’ân-ı Kerîm dağıtımları, Ramazan çalışmaları, su kuyusu açma, sağlık taramaları, yetim hamiliği gibi pek çok alanda faaliyetlerimizi sürdürdük.



Kıymetli bağışçılarımızın destekleri ile ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, yüzbinlerce insanın gönüllerine dokunduk.


Deprem Yardımları


6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk anından itibaren 11 ilde bir taraftan arama kurtarma çalışmalarına destek verdik diğer taraftan da depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber olduk.




Kurban Faaliyeti


“Kardeşliğin Adı Kurban” sloganıyla bu sene de 51 bin  hisse kurbanı 34 ülkede keserek 2 milyondan fazla Müslüman kardeşimizin bayram sevincine vesile olduk. Ayrıca 12 bin bayramlık kıyafet dağıtımı gerçekleştirdik.



Kur’ân-ı Kerîm Dağıtımları


“Dünya Kur’ân Okuyor” projesi kapsamında çeşitli coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine 1 milyon Kur’ân dağıtımı hedefiyle çıktığımız yolda bu sene de 171 bin 546 Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.



Su Kuyusu


Kuraklığın ekonomik sıkıntılarla birleştiği ve yaşam şartlarının oldukça zorlaştığı coğrafyalarda başlattığımız su kuyusu projeleri ile bir taraftan ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarken diğer taraftan da kuyulara aziz şehitlerimizin isimlerini vererek onların aziz hatıralarının yâd edilmesini sağlamaya devam ettik. Bu proje kapsamında bu sene 13 ülkede 99’u şüheda su kuyusu olmak üzere toplamda 574 su kuyusu açtık.



Yetim Hamiliği


Türkiye başta olmak üzere, Filistin, Pakistan, Sri-Lanka, Suriye, Sudan, Çad, Endonezya, Somali, Kamboçya ve daha birçok ülkede hamiliğini üstlendiğimiz 13 binden fazla yetim kardeşlerimize bu sene de desteklerimizi sürdürdük.



Sağlık


Yurt içi ve yurt dışında katarakt ameliyatı, muhtelif ilaç dağıtımı, psikososyal destek, sünnet organizasyonları ve çeşitli sıhhî taramalar ile 163 bin 668 kişiye sağlık hizmetleri verdik. 


Ramazan


Ramazan ayının bereketini, neşesini başta ülkemizdeki deprem bölgeleri olmak üzere, Sri Lanka’dan Kenya’ya, Filipinler’den Moritanya’ya, Bangladeş’ten Filistin’e onlarca ülkeye taşıyarak iftar ve sahur sofraları kurduk, çocukların bayrama mutlu girebilmesi için bayramlık kıyafet dağıtımları yaptık. Ramazan ayındaki çeşitli programlarımız ile 2 milyon 274 bin 144 kişinin hayatına dokunduk.



Sürdürülebilir Kalkınma


İnsani yardım çalışmaları ile birlikte pek çok ülkede bir taraftan mesleki kurslar açarak istihdama katkı sağladık diğer taraftan sürdürülebilir geçim kaynağı ile muhtaç ailelerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için 3 süt keçisi ile 1 teke dağıtımları gerçekleştirdik. Kalkınma faaliyetlerimiz ile 2023 senesinde 4 bin 475 kişinin faydalanmasına vesile olduk.



Önümüzdeki Yıl


Hayırseverlerimizin destekleriyle bu sene toplamda 24.652.300 kişiye ulaştırdığımız yardımlarla, dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ettik. 2024 senesinde de sıcak yemek dağıtımlarından kışlık setlere, sağlık hizmetlerinden eğitim burslarına, Ramazan ve Kurban Bayramı faaliyetlerinden sürdürülebilir kalkınma programlarına tüm alanlardaki çalışmalarımızı geniş bir yelpazede daha büyük bir özveri ve gayret ile sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki: “DÜNYA, İYİLİKLE DEĞİŞİR.”

Bu haberleri incelediniz mi?

13-01-2016
Savaşın Masum Yüreklerine Bebe Bisküvisi

Savaşın Masum Yüreklerine 16 ton Bebe Bisküvisi Hayrat Yardım ile Ulaşıyor

Devamını Oku
12-06-2021
İyilik Kurbanla Yayılsın - 2021 Kurban

34 ülkede 1.619.970 ihtiyaç sahibine ulaşıp, onlara yardımlarınızı ulaştırmıştık.

Devamını Oku
26-11-2015
Hayrat Yardım’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Bölgede yaşayan 40 bin Türkmen Türkiye sınırına sığındı.

Devamını Oku