detail_img

21-04-2022

 İslam aleminin her köşesinde Ramazan sevinci en derinden hissediliyor. Ülkemizde bir gelenek halini alan toplu iftarlar da bir Ramazan klasiği olmuş durumda. Bu toplu iftarlarla hem ihtiyaç sahipleri rahatça oruçlarını açabiliyorlar, hem de toplumun bir sofrada kaynaşmasına vesile oluyorlar.


Hayrat İnsani Yardım Derneği, bu iki amaca da hizmet edecek nitelikte bir kampanya ile İyilik Aracını yollara çıkarttı. İyilik Aracı kendine belirlenen takvimde belli illeri geziyor, o illerin veya ilçelerin meydanlarına park edip ihtiyaç sahipleri için yemek dağıtıyor. 7 Nisan’da yola çıkan iyilik aracı, bir haftada 6 binden fazla kişiye iftar sofrası kurdu.


7 Nisan günü ve 8 Nisan günü İzmir’de yolculuğa başlayan İyilik Aracı, Türkiye Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma birincisi Muhsin Kara hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sohbetiyle beraber 1200 kişiye iftar verdi. Karabağlar ve Aliağa’da yapılan bu iftarlar hususen yetim ailelerinden müteşekkil ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunuldu.


Yolculuğa Burdur’la devam eden İyilik Aracı 10 Nisan’da Burdur merkezde 1000 ihtiyaç sahibi ile beraber iftar yapıldı Ardından 12 Nisan’da Gaziantep’in 15 Temmuz Meydanında 1500 kişiyle iftar yapıldı. 13 Nisan’da Malatya’da 1000 kişinin iftarına vesile olurken 500 kişiye de tatlı dağıtıldı. 14 Nisan Perşembe günü yolculuğuna Diyarbakır’la devam eden iyilik aracı, Sur ilçesindeki Melik Ahmet İmam-Hatip Lisesi’nin bahçesinde kurduğu iftar sofrasında tam 500 kişiyi ağırladı. Ardından 15-16 Nisan’da Van’a geçildi. Van’da da kırsal mahallelerde 500 kişilik iftar dağıtımı, merkez mahallelerde de 1500 kişiye Ramazan şenlikleri kapsamında ikramlık dağıtımı yapıldı.


Hayrat İnsani Yardım Derneğinin merkezinden çıkıp yurdun dört bir yanına iyilik götüren iyilik aracı kurduğu bu sofralarla bir yandan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olurken bir yandan da toplu iftarlarla insanların kaynaşmasına ve böylece Ramazan sevincin körüklenmesine vesile oluyor.





Bu haberleri incelediniz mi?

01-11-2023
Gazze İçin Seferber Olduk

Gazze'de yapılan katliamın yaralarını sarmak için yardımlarımıza devam ediyoruz.

Devamını Oku
07-02-2023
Depremin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyoruz

Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere depremzede illere yardımlarınızı ulaştırıyoruz.

Devamını Oku
06-10-2015
Kurban 2015

14 bin 400 hisseyi 620 bin insana ulaştırdık

Devamını Oku