detail_img

25-09-2019

Yerküre üzerindeki coğrafyalarda tüm muhtaçların yaralarına deva olarak adını duyuran Hayrat Yardım Derneği geçtiğimiz günlerde Suriye’nin aktif savaş alanı Azez bölgesinde sağlık hizmeti ve sünnet şöleni gerçekleştirdi.

Türkiye’nin itimad edilen yardım kuruluşlarından olan Hayrat Yardım Derneği halen savaş, göç ve yoksulluk içinde yardıma muhtaç durumda olan Suriye’nin Azez bölgesindeki İgde Çadır Kampında sağlık taramaları ve cerrahi sünnet organizasyonu gerçekleştirdi. 21-22 Eylül tarihlerinde tamamlanan organizasyon kapsamında kamptaki 300’den fazla çocuğun detaylı sağlık taraması ve 35 çocuğun erkekliğe ilk adımları olan cerrahi sünneti tamamlandı. Ayrıca İman Kampında yaşayan 15 çocuğun daha sünnet edildiği organizasyon kapsamında toplam 50 erkek çocuk cerrahi sünnet olmanın heyecan ve gururunu yaşadı. Türkiye’den tamamı gönüllü olarak organizasyona katılan üroloji uzmanı ve hekimler tarafından önce muayene akabinde sünnet edilen çocukların heyecan ve mutluluğunu paylaşan 8 kişilik Türk sağlık personeli de duygusal anlara şahit oldu.

Bu çocukların İslam dünyasına Allah’ın emaneti olduğunu hatırlatan Hayrat Yardım Derneği Sağlık Koordinatörü Fatih Karabacak; “Bölgede olmadığımız gün bu çocukların asıl kimsesiz kaldıkları gün olur. O günü bu yavrulara göstermemek için var gücümüzle çalışıyoruz ve bu hizmete şartlarımız ne kadar zorlaşırsa zorlaşsın devam edeceğiz…” şeklinde konuştu. Daha önce Arakan, Kenya, Somali, Sudan gibi dram ve katliam yaşayan ülkelere de gönüllü sağlık hizmeti taşıyan Hayrat Yardım Derneği bağışçıların emanetlerini sahiplerine teslim etmeye devam edeceklerini beyan etti.

Bu haberleri incelediniz mi?

25-11-2014
Hayrat Yardım, Kızılay Ve Yeryüzü Doktorları ile Suriye’ye Y...

Suriye bir yandan yıkılıyor, bir yandan yapılıyor.

Devamını Oku
20-06-2016
Filistin Ekibimiz Kardeşlerimizle Kucaklaştı

Filistin Ekibimiz Kardeşlerimizle Kucaklaştı

Devamını Oku
26-01-2021
Dünya Kur'ân Okuyor ''Bir Milyon Kur'ân-ı Kerim Projesi''

MÜSİAD ile birlikte gerçekleştirdiğimiz DKO projesi

Devamını Oku