detail_img

28-04-2016

Yeni Türkiye’den Yeni Dünyaya



Hayrat Yardım, kişisel gelişim seminerleri kapsamında Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen üniversite öğrencilerini Afyon’da buluşturdu. Daha önce insani yardım gönüllüsü olarak birçok bölgede görev alan öğrencilere kriz bölgelerinin dokusu, alanında uzman eğitimcilerle anlatılıyor. Hayrat Yardım, seminer programı ile mazlum bölgelerinin dünyaya daha iyi tanıtılması ve anlatılması için üniversite öğrencilerini bilinçlendirmeyi hedefliyor.




Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Hayrat Yardım’ın projelendirdiği seminer programında insani yardım bölgelerinde gönüllü olarak görev alacak öğrencilere tarihten günümüze vakıf kültürü, küreselleşen dünyada SKT’ların önemi, dünyadaki kriz bölgeleri, sosyal medya, fotoğraf ve video eğitimleri verildi.




Teorik ve pratik birçok ders imkanın sunulduğu seminer programı kapsamında; Dr. Eyüp Çalık, Metin Uçar, Prof. Dr. Ömer İşbilir, sosyal medya uzmanı Bekir Arslan ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Yılmaz gibi alanında uzman birçok eğitimcinin verdiği dersler ile öğrencilere kendilerini geliştirme imkanı sunuluyor.




Fotoğraf ve video çekimi ders etkinlikleri kapsamında Afyon Mevlevi Hanesi, Ulu Camii ve Firik Vadisi gibi birçok tarihi bölgeyi ziyaret eden öğrenciler hem Osmanlı kültüründeki vakıf faaliyetlerinin büyüklüğü ve önemini yakından görme fırsatı yakalarken hem de pratik eğitimlerini tamamladılar.




“Yurtdışına çıkan gönüllülerimiz Türkiye’nin mazlum bölgeleri için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayacak”




Proje koordinatörü : “ Hedefimiz ramazan ve kurban bayramlarında insani yardım için gönüllü olan üniversite öğrencilerimize henüz o coğrafyalara gitmeden bölgenin tarihi dokusunu ve oluşan insani sorunların büyüklüğünü şimdiden anlatmak, bilinçlendirmek. İnsani yardım faaliyetleri bizim tarihimizden edindiğimiz bir görev. Geçmişte Osmanlı şimdi de Türkiye dünya çapında birçok mazlum bölgesine, yardıma muhtaç insanların yaralarını sarmakta öncü. Yurtdışına çıkan gönüllülerimiz Türkiye’nin mazlum bölgeleri için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayacaklar.”




“Sadece biz değil birçok Türk yardım derneği ve vakıfları mazlum bölgelerine yardımlar götürüyor. Biz o bölgedeki insanların umut kapısı olmuşuz. Bu yüzden gençlerimizin bu durumu daha iyi anlamasını Türk halkına ve dünyaya o bölgelerin gerçekliğini göstermesini istiyoruz.




Bölgeye giden öğrencilerimiz Türkiye’ye nasıl bakıldığını dışarıdan daha iyi görecekler. Onlar için önemliyiz, bunu Türk halkına daha iyi anlatıp daha çok yardımla mazlum bölgelerinin yaralarını sarmaya devam etmeliyiz.”

Bu haberleri incelediniz mi?

25-09-2019
Yetim ve Muhtaç Yavrulara Sağlık Hizmeti Taşıyoruz

Hayrat Yardım Öksüz-Yetim ve Muhtaç Yavrulara Sağlık Hizmeti Taşıyor

Devamını Oku
02-03-2017
"Eğitime İhtiyaçları Var" Projemize Şanlıurfa'da Başlangıç Y...

Eğitime İhtiyaçları Var

Devamını Oku
22-04-2014
Orta Afrika Mazlumları Yardım Bekliyor

Orta Afrika Mazlumları Yardım Bekliyor

Devamını Oku