detail_img

10-12-2020

Yaşamak Herkesin Hakkı

10 Aralık İnsan Hakları, 21.yüzyılda bile yalnızca belirli ülkelerdeki insanların sahip olabildiği, insan olmanın getirdiği hür ve demokratik yaşama; din, dil, renk, etnik köken, cinsiyet, milliyet gözetmeksizin herkesin her konuda eşit haklara sahip olması durumudur.

Ne yazık ki bugün bile dünyanın büyük bir çoğunluğunda insanların bu hakları ellerinden alınmış durumda. Özellikle yoksul ve gelişememiş, savaşların yaşandığı, yolsuzluk ve art niyetli hamlelerin kol gezdiği ülkelerde insan haklarından söz dahi edilememekte.

Mazlum yurtlarda yaşanan savaşlarda sürekli insanlık suçu işlenmekte, masum siviller ve günahsız çocuklar birtakım ülkelerin emelleri uğruna hayatlarını kaybetmektedir.

BM’nin verileri sadece Suriye savaşında her 10 saatte 1 çocuğun hayatını kaybettiği bildiriyor. 2011’den bu yana iç savaşta 29 binden fazla masum çocuk hayatını kaybetti.

20 milyon insanın yardıma muhtaç olduğu Yemen’de ise çatışmaların başladığı 2015 yılından günümüze 1400’den fazla çocuk hayatını kaybetti, 2140’tan fazlası yaralandı. İçlerinde 8 yaşında da olan 1441 çocuk savaşan taraflarca askere alındı. Korkunç olan ise gerçek verilerin çok daha yüksek olması.

 

Her insanın doğuştan sahip olduğu yaşama, eğitim, sağlık, düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü vb. haklarına eşit bir şekilde sahip olması gerektiği ilkesine inanan Hayrat Yardım, onların olanı onlara ulaştırmaya devam ediyor.

 

Dünya iyilikle değişir.

Hayrat Yardım

 

Bu haberleri incelediniz mi?

04-05-2021
Kocaeli ve Bursa'dan 10 Yardım Tırı

Kocaeli ve Bursa'da hazırlanan 10 yardım tırı daha dualar eşliğinde Suriye'ye yolcu edildi

Devamını Oku
01-02-2019
Sudan'da 525 Yetime Kur'an Hediyesi

Sudan'da 525 Yetime Kur'an Hediyesi

Devamını Oku
12-12-2013
Asi nehrinden zorlu geçiş; ilaçlar sallarla ulaştırıldı

Suriye İlaç Dağıtımı

Devamını Oku