detail_img

15-03-2022

ŞÜHEDANIN İZİNDE SU KUYULARI AÇILMAYA DEVAM EDİYOR

 

İçişleri Bakanlığımızla iş birliği içinde; Afrika ve Asya’nın sair ülkelerinde açtığımız ve şehitlerimizin isimlerini verdiğimiz su kuyularının inşaları tüm hızıyla devam ediyor.


Dünya nüfusu 8 milyara yaklaşıyor. Güncel verilere göre söyleyebiliriz ki Dünya nüfusunun 8/1 su sıkıntısı yaşıyor. Bu da yaklaşık 1 milyar insan ediyor. Bu insanların büyük bir kısmı saatler süren su yürüyüşleriyle temiz suya ulaşabiliyorlar. Manzaranın korkunç kısmı ise buradan sonra başlıyor. Çünkü suya ulaşmak için ortalama altı saat yürüyen bu yüz milyonlarca insan neticede “yüzey suları” adı verilen birikinti ve göletlere varıp oradan su temin edebiliyorlar. Bu suların temizliği ve sağlık açısından güvenilirliği ise şüpheli.


İnancımızın ve tarihimizin bize yüklediği derin sorumluluğun şuuruyla sömürge ve israftan insanlığa miras bırakılan bu yarayı sarabildiğimiz kadar sarmaya çalışıyoruz. Bu minvalde İçişleri Bakanlığımızla 1 Temmuz 2021’de ortak bir projeye başladık. “Şühedanın İzinde 500 Su Kuyusu” sloganı ile başladığımız bu proje kapsamında; Asya ve Afrika’da belirlediğimiz 500 noktada su kuyusu açıp bu kuyulara şehitlerimizin isimlerini veriyoruz. Böylece aziz şehitlerimizin isimleri insanlığa örnek bir faaliyeti şereflendiriyor.


Şehitlerimizin isimlerini taşıyan kuyular Afganistan, Çad, Kamerun, Nijer, Togo ve Bangladeş’te belirlenen 500 noktada tesis ediliyor. Hususen bu ülkeler, su sıkıntısını en derinden hisseden ülkelerin başında geliyor. Afganistan’da yıllar süren savaş ülke topraklarındaki çölleşmeye korkunç bir ivme kazandırdı. Yine Bangladeş’te mevcut kuyuların yarısı uzun süredir kullanılıyor olması sebebiyle doğal arsenle zehirlenmiş durumda. Bu kuyulardan su içmek zorunda kalan insanlar çeşitli cilt ve solunum rahatsızlıkları ve yüksek kanser riskiyle hayatlarına devam ediyorlar. Özellikle çocuklar ve bebekler doğal yollarla zehirlenmiş bu suları içmek zorunda kalabiliyorlar.


Bizler milyonlarca insanın bu mücadelesini görüyor ve destekçisi olmak için çabalıyoruz. Bu yolda şehitlerimizin isimleriyle insanlara temiz su ulaştırıyoruz. Desteklerini ve dualarını esirgemeyen tüm bağışçılarımıza ve üç kıtada otuz ülkede fedakarane çaba gösteren tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz.

Bu haberleri incelediniz mi?

07-04-2015
Suriye’ye 111. Tır

111 Kuvvetinde ve Kıymetindeki Yardım Tırımız Dualarla Hareket Etti.

Devamını Oku
14-02-2024
Ocak Ayında Neler Yaptık?

Ocak ayında ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ettik.

Devamını Oku
20-11-2014
“Hayrat Köyü” Başkanımız Av. Hakkı Aygün’ün Katılımıyla Açıl...

“Hayrat Köyü” Başkanımız Av. Hakkı Aygün’ün Katılımıyla Açıldı

Devamını Oku