detail_img

30-06-2021

Aziz şehitlerimizin anılarını Dünya’nın dört bir tarafında açtığımız su kuyularıyla yaşatıyoruz. 1 Temmuz 2021 itibarıyla başlayan ve 12 ay sürecek olan “Şühedanın İzinde 500 Su Kuyusu” projesiyle Afganistan, Bangladeş, Çad, Kamerun, Togo ve Nijer’deki kurak bölgelere açılacak olan 500 su kuyusuna şehitlerimizin isimleri verilecek. T.C. İçişleri Bakanlığı’yla yaptığımız protokolle açtığımız bu kuyular, hem ihtiyaç sahiplerinin temiz su ihtiyacını karşılayacak hem de aziz hatıralarının yaşatılmasına vesile olacaktır.


785 milyon insanın temiz suya ulaşamadığı ve 2.3 milyar insanın temizlik hizmetlerin yoksun yaşadığı günümüzde insani yardımın en önemli ayaklarından biri de kurak bölgelere temiz su temin etmek. Nitekim özellikle Afrika’nın bazı bölgelerinde su kirliliğine bağlı sebeplerle her yıl yüz binlerce çocuk hayatını kaybediyor. Şehitlerimizin adıyla bölge halkına temiz su çıkartacak kuyularımızdan bir kısmının kurulacağı Bangladeş’te yoğun nüfus ve ekonomik zorluklar neticesinde, ülkede istimal edilen 10 milyon kuyunun yarısı doğal arsenle zehirlenmiş durumda. Bu sağlıksız sularla bölge halkının çok ciddi bir kısmı cilt ve solunum yolu hastalıklarıyla mücadele etmek durumunda kalıyor. Yine bu kuyulardan çıkan arsenli suların kanser riskini artırdığı araştırmalarla ortaya konmuş durumda. Şühedanın izinde mazlumlara temiz su ulaştıracak kuyularımızdan bir kısmının açılacağı Afganistan’da ise durum çok da farklı değil. T.C. Kabil Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nin 2017 yılında yayınladığı bir rapora göre yıllardır süren çatışmaların doğal kaynaklar üzerindeki negatif etkisinin bir neticesi olarak ülkede çölleşme büyük bir hız kazanmış durumda. Afganların büyük çoğunluğu içilebilir suya erişemiyor. Yine Afrika’da açtığımız kuyulardan bir kısmına ev sahipliği yapan Çad’da 2017 yılında yapılan bir araştırmayla bir yılda su kirliliğine bağlı sebeplerden ölen çocuk sayısı 19 bin.


Dünya’nın şahit olduğu bu acı manzaraların bizlere yüklediği sorumlulukla kurak coğrafyalara şühedanın izinde gelecek götürmeye çalışıyoruz.


Dünya İyilikle Değişir.

Hayrat Yardım

Bu haberleri incelediniz mi?

03-09-2021
700 Yetim’e Sağlık Desteği

Desteklerinizle 700 yetime sağlık muayenesi, diş tedavisi, psiko-sosyal destek veriyoruz.

Devamını Oku
19-11-2015
Sadaka İyiliğe Açılan Kapıdır

İyilikle, dostlukla ve kardeşlikle örülmüş bir köprü inşa ediyoruz.

Devamını Oku
19-05-2014
İSTANBUL’DAN SURİYE’YE 2 TIR YARDIMI

İSTANBUL’DAN SURİYE’YE 2 TIR YARDIMI

Devamını Oku