detail_img

08-03-2022

2022 yılı tüm hızıyla geçiyor. Şubat ayında sizlerin destekleri yine on binlerce insanın hayatına dokunduk. Kimimiz için çok basit bir nitelik taşıyan bu yardımlar kimisi için o akşam tok uyumaya, kimisi için üşümeden uyanmaya, kimisi için hafızlığa başlamaya sebep oldu. Sizlerin destekleri ve gönüllülerimizin fedakarane çabalarıyla dünya iyilikle değişmeye devam ediyor.

Bu ayda; üç kıtadaki onlarca ülkede on binlerce ihtiyaç sahibi kardeşimize tam 67.350 sıcak yemek ulaştırdık. Hazırladığımız 21.568 adet gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Muhtelif bölgelerde 260.400 adet ekmeği, açlık sınırının epey bir altında, savaşın gölgesinde yaşamını idame ettirmeye çalışan insanlara ulaştırdık.

Kış soğuğuyla en çetin biçimde yüzleşmek zorunda kalan 10.374 kişiye battaniye dağıtımı gerçekleştirdik. Giyim noktasında da yardımcı olmak amacıyla 2.445 ihtiyaç sahibi kardeşimize kışlık set ulaştırdık. 50 adet briket ev inşa ederek, kış soğuğunda dışarda kalmak durumunda bulunan kardeşlerimizin başlarını sokabilecekleri yuvalar kurmuş olduk. Yine binlerce ihtiyaç sahibine 2.532 ton kömür ulaştırırken 2.300 adet çadırın bakım ve onarımını gerçekleştirdik.

Afrika’da da yardımlarımıza devam ettik. Bu ay 66 adet su kuyusu açarak 20.000 kişinin istifadesine temiz su sunmuş olduk. 424 adet adak-akika kurbanını 12.000 ihtiyaç sahibinin istifade edeceği şekilde hassasiyetle kestik. Kur’an dağıtımlarımız bütün hızıyla devam etti. Ekonomik sıkıntılardan dolayı Mushaf bulamayan kardeşlerimize 400 adet Kur’an-ı Kerim’i ulaştırdık. Hatta Afrika’da dağıtım yapan gönüllülerimiz bazı müjdelerle döndüler. Mesela; Nijer’de bir köyde bağışçılarımızın desteği ile dağıttığımız Kur’an-ı Kerim’ler sayesinde hafızlığa başlayabildiklerinin haberini aldık. Sizlerin destekleriyle ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Mushaf-ı Şerif ulaştırarak hem sahifelerde hem de hafızalarda muhafazasına katkıda bulunduk. Aynı şekilde bu ay 328 hafız adayı kardeşimize de hafız destek bursu vererek kutsi vazifelerinde onların yanlarında olduk.

Açtığımız iyilik kapıları ihtiyaç sahiplerini ağırlamaya devam ediyor. Bu ay 4.500 ihtiyaç sahibi kardeşimiz iyilik kapılarından istifade ettiler. Rasul-i Ekrem’in (A.s) ümmete emaneti olan yetimlere de desteklerinizi ulaştırdık. Tam 11.535 yetim kardeşimize yetim desteği verdik.

Her ay olduğu gibi bu ay da düzenlediğimiz arama-kurtarma eğitimlerinde 267 arkadaşımıza sertifikalarını teslim ettik. Tüm bu yardımlarda desteklerini esirgemeyen siz değerli hayırseverlere ve üç kıtada koşturan fedakâr gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.


Dünya iyilikle Değişir

Hayrat Yardım


Bu haberleri incelediniz mi?

04-02-2022
Regaib Gecesinde 30.000 Hayır Yemeği Dağıttık

Üç ayların habercisi Regaib Gecesi’nde ülkemizde ve dünyada ihtiyaç sahiplerine...

Devamını Oku
03-09-2021
700 Yetim’e Sağlık Desteği

Desteklerinizle 700 yetime sağlık muayenesi, diş tedavisi, psiko-sosyal destek veriyoruz.

Devamını Oku
19-09-2023
Fas ve Libya İçin Yardım Seferberliği

Fas ve Libya'da meydana gelen afetler sonrası birlikte yaraları sarmaya devam ediyoruz.

Devamını Oku