detail_img

12-12-2013

Hayrat İnsani Yardım Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da, vekâlet yoluyla verilen kurbanları dünyanın muhtelif ülkelerinde yetkilileri vasıtasıyla kestirerek fakirlere ulaştırdı. Bu kurban organizasyonlarından biri de üç yıldır harbin ve zulmün devam ettiği açlık ve kıtlığın kol gezdiği Suriye’de icra edildi.


İdlip vilayetine bağlı ilçe, kasaba ve köyler olmak üzere toplam otuz beş merkezde, Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından yüzlerce kuban kesildi. Mücahitlerin koruması altında kesilen kurbanlar, şehit ailelerine, mültecilere, İslam ahkâmının tahsil edildiği okullara, esir ailelerine, fukaralara, mücahitlere ve mücahit ailelerine dağıtıldı.


Muhasara altında olan kasabalara kadar ulaştırılan kurban etleri, başta çocuklar olmak üzere bütün halka büyük bir sevinç yaşattı. Kurban eti dağıtılan birçok kişi üç senedir et yemediklerini beyan ederek, Hayrat İnsani Yardım Derneğine böyle mutlu, huzurlu ve anlamlı bir bayramı yaşamalarına vesile olduğundan dolayı çok teşekkür ettiler.


Hayrat insani yardım derneğinin bomba sesleri altında gerçekleştirdiği bu kurban organizasyonuna, Suriye’den Yerel Devrim Meclisi, Selkın Avukatları Birliği veMüderrisler ev sahipliği yaptılar.


Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye’de, kurban organizasyonunun yanı sıra ilaç, gıda, un ve elbise yardımı da yapıyor. Ayrıca bu bölgedeki su sıkıntısını hafifletmek adına kuyu kazma faaliyetlerine de başlandı. Kilometrelerce uzaklıktan sırtlarıyla su taşıyan halk, Hayrat İnsani Yardım Derneğinin açtığı kuyulardan istifade etmeye başladılar.


Hayrat İnsani Yardım Derneği, Suriye’de olduğu gibi bütün dünyadaki mazlumların imdadına koşmaya devam ediyor.


Bu haberleri incelediniz mi?

07-02-2017
İdlib'teki Çadır Kentlerde 20 bin Kişiye Dağıtım Yaptık

İdlib'e Yardım

Devamını Oku
12-12-2013
Suriyeli kardeşlerimize yardımlar devam ediyor

Suriye Un Dağıtımı

Devamını Oku
07-02-2022
Afganistan İyilik Treni'ni Yolcu Ettik

AFAD öncülüğünde hazırlanan Afganistan İyilik Treni, Ankara'dan dualar eşliğinde...

Devamını Oku