detail_img

11-04-2022

Sudan'da derneğimiz tarafından düzenlenen iftar sofrasına Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Sn. İrfan Neziroğlu da katılım sağladı. Sudan'ın başkenti Hartum'da ve vilayetlerde yoğun bir şekilde Ramazan faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

 

Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Sudan'ın farklı bölgelerinde iftar sofraları kurmaya, temel gıda malzemelerinden oluşan Ramazan kumanyalarını dağıtmaya ve çocuklara bayramlıklarını hediye etmeye devam ediyoruz. Ayrıca, her zaman olduğu gibi Kur'an ayı olan Ramazan ayında da Kur'an'ı Kerim dağıtımlarımız sürüyor.

 

10 Nisan Pazar günü Umdurman'da 1.500 kişiyi bir araya getiren iftar sofrası kurduk. Sudan'ın köklü tasavvuf merkezlerinden ve Kur'an kurslarından biri olan Saim Dima Camii ve Kur'an kursunda kurulan bu iftar sofrasına Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi Sn. İrfan Neziroğlu da katılım sağladı. Kur'an kursu talebeleri tarafından Türkiye ve Sudan bayrakları ve büyük bir sevgi ile karşılanan Neziroğlu, çocuklarla beraber iftar sofrasına oturarak çocuklarla sohbet etti.

 

Ramazan programları kapsamında dört günlüğüne Sudan'a gelen derneğimizin Ankara temsilcisi ve Hayrat Vakfı Sudan temsilcileriyle de ayrıca sohbet eden Neziroğlu; tertip edilen iftar programından ve Sudan'daki Hayrat Vakfı ve Hayrat Yardım faaliyetlerinden duyduğu memnuniyetlerini dile getirdi. Sudan'daki sistemli, samimi ve önemli çalışmalarından dolayı Hayrat Vakfını ve Hayrat İnsani Yardım Derneğini takdir eden Neziroğlu: Türkiye'nin Afrika ve genel İslam coğrafyasında umut olarak görüldüğü gerçeğini dile getirerek bu minvalde, Türkiye'nin devlet kurumları ve STK'lar olarak yürüttüğü insani yardım faaliyetlerinin büyük öneme sahip olduğunu belirtti. 

 


Hayrat Vakfı Sudan temsilcisi İsmail Kaya ise vakfın Kur'an Kurslarında yoğunlaşan faaliyetlerine önem vererek: Kur'an kurslarının toplumun şah damarları olduğuna ve bundan dolayı toplumun bu önemli kesiminin iyi beslenmesinin ve samimi bir ilgi görmesine değindi. Aksi takdirde Kur'an kurslarının zayıflamasının topluma da olumsuz yansımaları olacağını belirten Kaya, yardım faaliyetleri ile Kur'an kurslarının kalitesini her zaman yüksek tutmanın ve toplumun şah damarını muhafaza etmenin gerekliliğinin ne derece mühim olduğuna değindi.

 

Hayrat Yardım olarak, Ramazan ayı boyunca Sudan'da 35 bin kişi için iftar sofraları kurmayı, yardıma muhtaç 3 bin aileye Ramazan kumanyası dağıtmayı ve yaklaşık 2000 çocuğa bayramlık vermeyi hedefliyoruz.


Bu haberleri incelediniz mi?

06-04-2020
Küçük Zeynep'ten Büyük Destek

Yaşı küçük ama kalbi kocaman Zeynep

Devamını Oku
12-12-2013
Kurban kardeşliktir, Allah’a yakınlaşmaktır.

Kurban kardeşliktir, Allah’a yakınlaşmaktır.

Devamını Oku
16-07-2016
BASIN AÇIKLAMASI

15 Temmuz 2016

Devamını Oku