detail_img

05-03-2014

İDSB'nin organize etmiş olduğu "STK’lar Arası İşbirliği ve Kapasite Geliştirme Buluşmaları – Yemen Buluşması" daveti kapsamında Dernek Başkanımız Sn. Av.Hakkı Aygün Yemen'e ziyarette bulundu.


İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin organize etmiş olduğu “STK’lar Arası İşbirliği ve Kapasite Geliştirme Buluşmaları – Yemen Buluşması”na Hayrât İnsani Yardım Derneği adına Başkan Av. Hakkı Aygün iştirak etti ve buluşma kapsamında farklı temaslarda bulundu.


Yemen’nin başkenti Sana’da düzenlenen ve İslam dünyasının 23 farklı ülkesinden sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği “STK’lar arası İşbirliği ve Kalkınma Konferansı”na katılan İDSB heyeti, Yemen Milli Eğitim Bakanı Abdulrezzak El Eşra tarafından özel olarak ağırlandı.


BAŞIMIZIN TACISINIZ


“Siz sadece kardeşimiz değil, en iyi kardeşimizsiniz” sözleri ile dış kapıda karşılanan Türkiye heyeti, Yemenli bakanın evinde ağırlandı. Oldukça sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmede Bakan El Eşra; “Yemen halkı Türk kardeşlerini çok sevmektedir. Biz 400 yıllık Osmanlı tecrübesine sahibiz. Siz geçmişte de hem insani hem de İslami olarak yanımızda bulundunuz. Yine yanımızdasınız. Başımızın tacısınız. Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 


Oldukça hareketli geçen organizasyonda istişareler yapıldı, görüşmeler tertip edildi. Yine organizasyon kapsamında Başkan Av. Hakkı Aygün; Yemen Büyükelçimiz Fazlı Çorman, TİKA Yemen Başkanı Prof.Faruk Bizgoz ve Yemenli yetkililerle temaslarda bulundu, ziyaretler gerçekleştirdi.


Başkan Hakkı Aygün temaslar çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, muhtelif vakıf ve dernekleri, TİKA, Türk Büyükelçiliği, üniversite gibi mercilere ziyarette bulundu. Yemenli yetimleri de ziyaret etmeyi ihmal etmeyen başkan onlarla uzun uzun vakit geçirdi. 


Bu haberleri incelediniz mi?

28-06-2022
Başkanımız Av. Hakkı Aygün’ün Suriye Ziyareti

Dernek Başkanımız Av. Hakkı Aygün, Suriye'deki yardım çalışmalarımızı yerinde inceledi.

Devamını Oku
28-09-2016
Cerablus'a 2 Tır Yardım Malzemesi Gönderdik

Cerablus'a 2 Tır Yardım Malzemesi Gönderdik

Devamını Oku
17-10-2021
İzmir’de Dünya Kur’an Okuyor Konferansı

Dünya Kur’an Okuyor Projesi kapsamında İzmir/Buca ilçesinde Kur'an Konferansı düzenledik

Devamını Oku