detail_img

03-11-2014

Kış geldi kapımıza dayandı. Birçoğumuz için bu bir farklılık oluşturmazken, savaşın soğuk yüzünden kaçıp ülkemize sığınan mülteciler için kış demek, yaşam mücadelesi demek.



Suriye’deki savaşın soğuk yüzünden kaçıp sığındıkları ülkelerde yaşam mücadelesi veren mülteciler şimdi de soğukla savaşıyor. Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde evlerinden ayrılmak zorunda kalan mülteci dostlara acil olarak kışlık ihtiyaçlar temin edilmeye çalışılıyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, Suriye'deki iç savaş nedeniyle komşu ülkelere sığınan Suriyelilerin sayısı üç milyonu aştı. Altı buçuk milyon kişi de ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı. Mülteciler arasında altı milyon çocuk bulunuyor. Havaların soğumasıyla da onlar için yeni bir mücadele başlıyor: Soğukla savaş. Pek çok mülteci kampı kış şartlarına yeterince hazırlıklı değil. Yağışların başlamasıyla da yaşam koşulları daha da zorlaşıyor. Durumun iyileşmesinde acil yardımların önemi büyük. Yardımlarda önceliği ise, battaniye, kıyafet, sünger, yatak, soba ve yakacak malzemeler oluşturuyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin hesaplamalarına göre toplamda 3 milyar 750 milyon dolarlık yardıma ihtiyaç var.

Bu haberleri incelediniz mi?

19-02-2018
Yurtiçindeki Kardeşlerimize Kırtasiye Yardımı Ulaştırıyoruz

Yurtiçindeki Kardeşlerimize Kırtasiye Yardımı Ulaştırıyoruz

Devamını Oku
12-12-2013
Başkan Av. Hakkı Aygün Vali Hüseyin Avni Mutlu ile görüştü

Başkan Av. Hakkı Aygün Vali Hüseyin Avni Mutlu ile görüştü

Devamını Oku
03-03-2022
Dağıttığınız Kur'an-ı Kerimler Sayesinde Hafızlığa Başladık…

3 Şubat günü gerçekleştirdiğimiz Regaib programı kapsamında gönüllülerimizin ziyaret...

Devamını Oku