detail_img

20-08-2021

Batı Karadeniz’deki şiddetli yağışlar neticesinde birçok insanımızın hayatını olumsuz yönde etkiledi. Sel afetiyle beraber, afet bölgesinde oluşan insani yardım ihtiyacını kapatmak için çalışmalarımıza çeşitli illerden ulaşan arama kurtarma ve acil yardım ekiplerimiz ile devam ediyoruz. Sel afetinin en şiddetli hissedildiği Kastamonu ve Sinop’ta vatandaşlarımıza durmak bilmeden yardımlarınızı ulaştırıyoruz.

 

11 Ağustos’tan itibaren başlayan yağışlarla Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yıkıcı seller meydana geldi. Kayıpların da olduğu bu yıkımların ardından bölgede hem arama kurtarma çalışmaları hem de afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere insani yardım faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Hayrat Yardım olarak afetzedelerin yaralarını sarabilmek amacıyla bölgeye sıcak yemek ve temiz su başta olmak üzere; giyim ve acil yardım malzemeleri ulaştırmaya devam ediyoruz.

 

Metrekare başına en fazla yağış alan ilçelerimizden birisi olan Sinop’un Ayancık ilçesinde sel neticesinde ciddi zorluklar yaşandı. Yıkımların da olduğu bölgedeki 63 dağ köyüne 35 araçla yardımlarınızı ulaştırdık. Bu bölgede selden dolayı yolları yıkılan köylere de traktörlerle yardım götürmeye devam ediyoruz. Selin vurduğu bir başka ilimiz Kastamonu’da da 10 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Bozkurt, Abana ve İnebolu ilçelerine ulaştırılan yardımlar neticesinde binlerce vatandaşımızın ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bölgeye ulaşan 10 tır suyun dağıtımı AFAD koordinesiyle gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam ediyor.



Bu haberleri incelediniz mi?

13-07-2022
29 Ülkede 36.000 Kurban Hissesini Paylaştık

Desteklerinizle 2022 Kurban organizasyonumuzla 1 milyondan fazla kişiye bayramı yaşattık.

Devamını Oku
11-01-2018
Kış Zor Gelmesin

Kış Zor Gelmesin

Devamını Oku
20-04-2017
Malezya Yetim Eğitim Merkezimiz Hizmete Başladı

Malezya Yetim Eğitim Merkezimiz Hizmete Başladı

Devamını Oku