detail_img

25-02-2014

22 Ocak’ta başlatılan kampanyanın uluslararası ayağının başlama toplantısında konuşan İDSB Genel Sekreteri ve İnsani Yardım Platformu Koordinatörü Av. Ali Kurt konuşmasına Suriye’nin üç yıldır devam eden savaşta kaybettiklerini anlatarak başladı. 3 buçuk milyon insanın evini terk ettiğini, özellikle zor kış şartları altında kadın çocuk ve yaşlıların çaresizce yaşamını sürdürmeye çalıştığını ifade etti. Uluslararası toplumun bu dramı seyretmekten öteye gidemediğini Cenevre 2 Görüşmelerinin de sonuçsuz kaldığının altını çizen Kurt tahammül edilemez işkenceler altında can veren insanların fotoğraflarının da diplomatik çevreleri harekete geçirmeye yetmediğini ifade etti.


Bugün bu kampanyayı uluslararası boyuta taşıyoruz. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), 53 ülkede 250’ye yakın STK’nın bir araya geldiği, birlik ve beraberliğin hedeflendiği çatı kuruluşumuz. Üye Ülkelerin hemen hepsinden bu yardım kampanyasında kardeşlerimiz tüm dünyanın kucakladığı bir kampanya ile Suriyeli kardeşlerimize el uzatıyorlar.


Bugün burada “Sana İhtiyacım var” kampanyası kapsamında tek ses tek yürek olarak destek veren ülkelerden Malezya, Endonezya, Pakistan, Lübnan, Amerika, Fransa, Belçika, Libya, Güney Afrika ve Yemen ile canlı yayın bağlantısı kuracağız. Bu çağrıyı uluslararası kuruluşların, diplomatik çevrelerin de görmesini ve destek vermesini arzu ediyoruz” dedi.


Toplantıda TGTV Başkanı Hamza Akbulut ve AFAD Suriye Mülteci Kampları Bölge Koordinatörü Turan Koç da birer konuşma gerçekleşirdi.


Toplantıda “Sana İhtiyacım Var” kampanyasına destek veren İDSB üyesi ülkelerden canlı yayın bağlantıları yapıldı. Malezya, Endonezya, Pakistan, Lübnan, Amerika, Fransa, Belçika, Libya, Güney Afrika ve Yemen’den basın toplantısına canlı bağlanan Sivil Toplum Örgütü temsilcileri Suriye’nin durumuna duyarsız kalamayacaklarını ve tüm imkanları kampanyaya destek verdiklerini açıkladılar.


Bu haberleri incelediniz mi?

06-07-2014
Hayrat Yardım'dan Mısır Halkına 1000 Kişilik İftar Desteği

Hayrat Yardım'dan Mısır Halkına 1000 Kişilik İftar Desteği

Devamını Oku
04-01-2022
Kars’ta Kışa Sobasız Giren Aileye Yardım

Temsilciliğimiz sobası olmayan dört çocuklu ailenin ihtiyaçlarını karşılamaya vesile oldu.

Devamını Oku
20-11-2014
“Hayrat Köyü” Başkanımız Av. Hakkı Aygün’ün Katılımıyla Açıl...

“Hayrat Köyü” Başkanımız Av. Hakkı Aygün’ün Katılımıyla Açıldı

Devamını Oku