detail_img

27-01-2014

SURİYE İÇİN ELELE


SANA İHTİYACIM VAR Kampanyası

Suriye’deki çocuk, kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olmak amacıyla “Sana İhtiyacım Var” adı altında bir yardım kampanyası başlatıldı.


İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından organize edilen kampanyanın tanıtım toplantısı; insani yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler, STK’lar, meslek kuruluşlarının katılımıyla Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Derneğimizi temsilen Hayrât İnsanî Yardım Derneği Başkanı Sayın Av.Hakkı AYGÜN katılmıştır.


İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri ve “İnsani Yardım Platformu” Koordinatörü Ali Kurt, toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye’de Mart 2011′de başlayan ve yaklaşık 3 yıldır devam eden iç çatışmaların acımasızca sürdüğünü, 150 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 6,5 milyon insan kendi ülkesinde mülteci durumuna düşerken, 3 milyon kişinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığını anlattı.


Bu savaştan kaçan 1 milyona yakın kardeşimiz ülkemize sığındılar. Çoğu kadın ve çocuktan oluşan bu insanların her şeye ihtiyacı var. Her gün yüzlerce insan ölürken, aslında insanlık ölüyor. Mazlumun dini, inancı, ırkı hiç önemli değildir. Maalesef hür dünya, tamamen kendi bölgesel çıkarları istikametinde hesap yaparken, insanlık onuru tüm insanların gözü önünde hoyratça çiğneniyor.


Derneğimizin destek verdiği “Sana İhtiyacım Var” kampanyasına bağışlarınızı sitemiz üzerinden online bağış olarak yatırabileceğiniz gibi aşağıdaki hesaplarımıza da gönderebilirsiniz.


Kuveyt Türk Katılım Bankası           99 99 91-1 Türkiye Finans Katılım Bankası       28 88 888-1


Posta Çeki Hesap No                     10435199




Bu haberleri incelediniz mi?

13-09-2017
Arakanlı Kardeşlerimize Yardım Ulaştırmaya Devam Ediyoruz

Arakanlı Kardeşlerimize Yardım Ulaştırmaya Devam Ediyoruz

Devamını Oku
31-01-2017
Atme'de Patates Dağıtımı Gerçekleştirdik

Atme'de Patates Dağıtımı Gerçekleştirdik

Devamını Oku
19-09-2023
Fas ve Libya İçin Yardım Seferberliği

Fas ve Libya'da meydana gelen afetler sonrası birlikte yaraları sarmaya devam ediyoruz.

Devamını Oku