detail_img

13-01-2015

Yer: Şanlıurfa Akçakale Yazlıca Köyü. Bir öğretmen bir müdür ve 15 heyecanlı ve sevgi dolu minik yürek ile bu bölgede eğitim hizmeti veriyorlar. Kendilerine emanet bu on beş minik yavruyu hayata hazırlıyor eğitim sevdalıları. Eğitimin sadece kafayı doldurmaktan değil gönülleri de doldurmaktan geçtiğinin biliyorlar ve minik yavruların gönüllerini feth etmek için de çalışıyor bir öğretmen bir müdür.



Yer: Şanlıurfa Akçakale Hayrat İnsani Yardım Derneği, bir e posta o gün gelen. Yazlıca Köyünün müdüründen yüreği miniklerin haline onay vermeyen bir elin yardım isteği ile yazılan e posta.


Hayrat Yardım’ın mail kutusuna düşen bir isteğe cevapsız ve duyarsız kalmak ebette ki mümkün olmuyor. Duyarlı bir gönle sahip olmak da bunu gerektiriyor.


Akçakale’ye Yardımlar Ulaşıyor.


Akçakale de yaşayan ve yardım bekleyen okullu miniklere Hayrat İnsani Yardım şefkat elini uzatıyor miniklerin ihtiyacı olan kıyafet ve ayakkabılar ve bunun yanında 400 kişilik malzemeyle yola çıkıyor. Şanlıurfa merkezden önce Akçakale’ye sonrada buradan Yazılıca Köyüne.


Köye varan ekipler okulu bulmakta zorlanmıyor zira küçük köyün küçük ve sevimli bir okulu Yazlıca İlk ve Ortaokulu. Okulda öğretmenlerimizin güler yüzü karşılıyor ekiplerimizi, samimiyet ve sevinçten önce ikram ile şereflendirmek istiyorlar Hayrat Yardım ekiplerini. Bu teklif memnuniyetle karşılanıyor fakat bizi bekleyen 15 minik ve sevgi dolu bakışları daha fazla bekletmekte olmuyor. Hemen getirilen malzemeleri indiriliyor ve yaş gruplarına göre sıralanıyor. Çocuklarımızın mutlu ve şaşkın bakışlarında onlara getirilen hediyeler dağıtılıyor. Her birine ayakkabı ve kıyafet. 


“Sevgi ve şefkat getirdiler”


Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz eşliğinde minikleri kıyafetleri ve ayakkabıları dağıtılıyor. Ekiplerimiz getirdikleri hediyeleri kendi elleriyle miniklere giydiriyor. Onlara hediyeler dağıtıyor ve yerine getirilmiş görevin huzuruyla oradan ayrılıyor. Okul müdürümüzün Hayrat Yardım gönüllüleri için kurduğu cümleler ise hepimizi yüreğini ısıtıyor.


“Hayrat Yardım personel ve gönüllülerine teşekkür ederiz. Arkadaşlar teker teker çocukları giydirdiler şefkatle sevdiler. Onlar sadece kıyafet getirmediler sevgi ve şefkat de getirdiler."

Bu haberleri incelediniz mi?

25-03-2015
Terzibaba Ortaokul İmamhatibi'ne Kur'an Hediyesi

Hayrat Yardım Kur’an dağıtımları tüm hızıyla devam ediyor. Bu defa ki durağımız Erzincan.

Devamını Oku
16-11-2018
Pakistan Milletvekilleri ile Çocuklara Kışlık Kıyafet Dağıtt...

Pakistan Milletvekilleri ile Çocuklara Kışlık Kıyafet Dağıttık

Devamını Oku
04-03-2015
Kalpler Kur’an’ın Nuruyla Nurlansın

Afrika kıtasına Kur’an’ın nuru Hayrat İnsani Yardım ile yayılacak.

Devamını Oku