detail_img

04-02-2022

İslam alemi bir Regaib Gecesi'ni daha geride bıraktı. Dünya Müslümanları huzur ve mutluluk içinde üç aylara merhaba derken bazı coğrafyalar hala çetin imtihanlarla yüzleşmeye devam ediyor. Regaib Gecesi'nde de özellikle bu coğrafyalara hayırseverlerimizin desteği ile birçok yardımın ulaştırılmasına vesile olduk.


Hayrat İnsanî Yardım Derneği olarak Leyle-i Mübârekede 14 ülkede 30.000'den fazla hayır yemeği dağıtımı gerçekleştirdik. Memleketimizde de dağıtılan sıcak yemeklerden birçok ihtiyaç sahibi istifade ettiler.


Afrika'nın kurak coğrafyalarına Regaib'in bereketini götüren gönüllülerimiz, burada 7 ülkede sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiler. Burkina Faso, Gana, Moritanya, Nijer, Somali, Sudan ve Tanzanya'da ihtiyaç sahipleriyle buluştuk.


Yine korku ve açlığın hüküm sürdüğü savaş coğrafyalarında da hayır yemeklerini savaş mağduru sivillere ulaştırdık. İsrail zulmü altındaki Filistin'de ve iç savaşın yıkıma uğrattığı Suriye'de mazlumları yalnız bırakmadık.


Asya'da Kamboçya ve Sri Lanka gibi maddî zorlukların hayatı çepeçevre kuşattığı ülkelerde de hayır yemeği dağıtımı gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerinin yüzlerindeki tebessüme ortak olduk. Yemen ve kardeş ülke Pakistan'da da hayırseverlerimizin desteğiyle hazırlanan sıcak yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.




Bu haberleri incelediniz mi?

17-10-2021
İzmir’de Dünya Kur’an Okuyor Konferansı

Dünya Kur’an Okuyor Projesi kapsamında İzmir/Buca ilçesinde Kur'an Konferansı düzenledik

Devamını Oku
07-07-2014
İstanbul’daki 20 Ailenin Kapısını Ramazan Bereketi Çaldı

İstanbul’daki 20 Ailenin Kapısını Ramazan Bereketi Çaldı

Devamını Oku
30-06-2016
Ramazan'ın Her Günü Binlerce Kardeşimize Gönül Sofrası Kuruy...

Suriye'de Ramazan'ın Her Günü Binlerce Kardeşimize Gönül Sofrası Kuruyoruz

Devamını Oku