detail_img

07-05-2022

Ramazan ayı dünyanın dört bir tarafında büyük bir heyecanla karşılandı. Kutuplardan Afrika çöllerine, uzak doğudan balkanlara dünyanın her köşesindeki Müslümanlar; oruçlarıyla, fitreleriyle, sadaka ve zekatlarıyla Ramazan’ın feyzine ortak oldular. Ancak bu ay da zekat veremeyenlerimiz, sadaka veremeyenlerimiz olduğu gibi fitre veremeyen yahut oruç farziyeti düşecek nitelikte açlıkla imtihan edilen kardeşlerimiz de oldu. Hayrat İnsani Yardım Derneği, zekat ve fitreleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla beraber insani yardım faaliyetleriyle de 3 kıtada 47 ülkede Ramazan’ın bereketini taşımaya vesile oldu.


Ülkemizde 30.100 iftar dağıtan Hayrat Yardım, 11.639 kumanyayı da ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürerek teslim etti. 933 ihtiyaç sahibi çocuğa da bayramlık hediye ederek onların bayram sevinçlerine ortak oldu. Aynı şekilde İyilik Aracı da bu Ramazan şehirlerimizin meydanlarında sürpriz iftarlar düzenleyerek evsizlerin, ihtiyaç sahiplerinin ve yolda kalmışların yanında oldu.


Mübarek Ramazan ayında savaş olduğu coğrafyaları da es geçilmedi. Filistin, Suriye ve Yemen’de Hayrat Yardım gönüllüleri savaş mağduru kardeşlerimize Ramazan yardımlarını ulaştırdılar. Filistin’de 14.584 adet iftar dağıtıldı. 3 bin 740 kumanya ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken 1.200 Filistinli yavrumuza da bayramlık hediye edildi. Yine Yemen’de 13.250 iftar dağıtıldı. 2 bin gıda kolisi Yemenli kardeşlerimize götürülürken 200 küçük kardeşimize de bayramlık hediye edildi. Suriye’de de aynı şekilde savaş mağduru kardeşlerimiz unutulmadı. 122 bin 250 iftar kardeşlerimize ulaştırılırken 20 bin gıda kolisi de ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Bin yüz yetmiş adet bayramlık da ihtiyaç sahibi küçüklere hediye edildi.



Hayrat İnsani Yardım Derneği başta Türkiye, Kıbrıs ve Suriye olmak üzere 3 kıtadaki 47 ülkede ihtiyaç sahipleriyle buluştu. Balkanlarda; Bulgaristan, Romanya, Kosova, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Arnavutluk’ta ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran Hayrat Yardım gönüllüleri; Afrika’da Benin, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gambiya, Gana, Kamerun, Kenya, Liberya, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya ve Togo’da ihtiyaç sahipleriyle buluştular. Asya’da da gerek nüfus yoğunluğu gerekse savaş ve siyasi istikrarsızlık gibi sebeplerle ciddi sıkıntı içinde olan birçok coğrafyaya ümmet olma bilinciyle gidildi. Kardeşlerimize yardımlar ulaştırıldı. Bangladeş, Afganistan, Endonezya, Filistin, Hindistan, Irak, Kazakistan, Moğolistan, Kırgızistan, Lübnan, Malezya, Filipinler, Myanmar, Nepal, Pakistan, Tayland ve Yemen’de ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırıldı.



Bu Ramazan ayında toplamda 399.800 adet iftar dağıtılırken, 81.600 adet kumanya ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 15 bin 800 ihtiyaç sahibi çocuklara da bayramlıkları hediye edildi. Hayrat İnsani Yardım Derneği böylece Ramazan boyunca 820.212 insanın hayatına dokunmuş, onlara hassasiyetle yardımları ulaştırmış oldu.


Bu haberleri incelediniz mi?

06-05-2021
Etiyopya'da 32.400 Kur'ân-ı Kerim'in dağıtımına başlandı.

1 milyon Kur’ân-ı Kerîm ve Elif-Ba dağıtımı projemize Etiyopya'da devam ediyoruz.

Devamını Oku
09-11-2021
Ekim Ayında Neler Yaptık?

İyilikle geçen Ekim ayında ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde tebessüme vesile olduk.

Devamını Oku
12-05-2015
121. Suriye Yardım Tırı Trabzon'dan

Hayrat Yardım Bölge Temsilcileri ToplantısıTrabzon'da yapıldı.

Devamını Oku