detail_img

29-07-2015

İyilik ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif-i uğurlarken, Ramazan’a elveda demenin burukluğu ve hüznünü yaşarken, arkasından gelen bayram sevinci hüznümüzü dağıtıyor. Bayramın verdiği enerji ve mutluluk ile Hayrat Yardım Ekipleri bayramlaşmak için yeryüzüne dağılıyor. Mazi ve köklerimizin birlik ve beraberlik ile geçtiği, kardeşliğimizin uzun yıllar devam ettiği toprakları ziyarete gidiyoruz, hasbihal edip bayramlaşmak istiyoruz.


Makedonya, Bosna Hersek, Suriye, Gazze, Endonezya, Filipinler, Gana, Güney Afrika, Somali, Uganda, Bangladeş, Pattani (Güney Tayland), Kazakistan, Nijer, Sudan ve Irak bu seneki bayram duraklarımız oldu. Hem gönül dostlarıyla bayramlaşmak hem de minik yüreklerin bayramlarını tatlı bir sevince dönüştürmek için çıktık yollara. Bayramın dostluk ve kardeşlik havasını hep beraber yaşadık.


Bayram miniklerin bayramı


Şüphesiz bayramın en mutlu yüzleri çocuklar ve bayramı da en iyi idrak eden ve yaşayanlar yine çocuklar. Onların sevinçlerini ikiye katlayıp çifte bayram yaptırmaktı amacımız. Gittiğimiz ülkelerde, ziyaret ettiğimiz bölgelerde hep onların da payı vardı. Hediyeler, bayramlıklar, oyuncaklar ile gelecekteki hatıralarına tatlı izler bırakmak istedik. İyilikle büyüyen nesillerin iyilikle yaşayacaklarını bilerek, gönüllerine tatlı sevinç, yüzlerine tebessüm izlerini bırakmaktı.


Savaş bölgeleri, Suriye, Irak ve Gazze’de de minik yüreklerin ferahlayacağı bayramları yaşatmak istedik. Savaşın keder ve acı yüzünü bir nebze olsun unutturmak için minik yüreklerin gönüllerini aldık, hediyeler, oyuncaklar, sevgi ve ilgiyle…


İyilikler Ayı Ramazan


Ramazan ayı boyunca da Türkiye ve diğer ülkelerde kumanya dağıtımları ve iftarlar ile Ramazan ayının bereketini paylaşmanın mutluluğuyla yaşadık. Gönül Sofraları kurduk, gönüllerle bir olduk. Kumanya dağıtımları gerçekleştirdik, paylaştıkça çoğaldık. Bunların hepsini yüreği büyük insanlarla gerçekleştirdik. Paylaşmanın lezzetine varmış, kendinden çok başkasını düşünen, bir iyiliğin bin iyilik ile mukabele göreceğini bilen kocaman yüreklerle. Tüm hasenatlarıyla birlikte yüce Rabbimizden misli ile mukabele etmesi duası ile…


Teşekkürler Türkiye


 


Bu haberleri incelediniz mi?

07-05-2022
Ramazan Bereketi 3 Kıta 47 Ülkede

Ramazan ayı dünyanın dört bir tarafında büyük bir heyecanla karşılandı.

Devamını Oku
28-09-2016
Cerablus'a 2 Tır Yardım Malzemesi Gönderdik

Cerablus'a 2 Tır Yardım Malzemesi Gönderdik

Devamını Oku
17-03-2020
Edirne' Göçmen Yardımları

Edirne'deki Göçmenlerin Yanındayız

Devamını Oku