detail_img

10-05-2023

2023 yılı Ramazan ayında, özellikle Türkiye'deki deprem hadisesinin yaşandığı Kahramanmaraş, Hatay ve diğer iller olmak üzere onlarca ülkede Hoş Geldin UMUT mesajıyla yola çıktık.


2 Milyondan Fazla İftar ve Sahurluk Dağıtımı


Bereket ayı Ramazan’da 2.115.083 iftar ve sahurluk dağıtımı gerçekleştirdik. İhtiyaç sahiplerine her gün iftar ve sahur öğünlerini ulaştırmak için titizlikle çalıştık.



38 Binden Fazla Aileye Kumanya Dağıtımı


İçerisinde yağ, un, bakliyat, tuz, şeker vb. temel gıda malzemelerinin bulunduğu her birisini özenle hazırladığımız gıda kolilerini başta ülkemizin depremden etkilenen bölgeleri olmak üzere onlarca ülkedeki ihtiyaç sahiplerine sizlerin vesilesiyle ulaştırdık.



2 Bin 500’den Fazla Çocuğun Yüzü Bayramlıkla Güldü


Her bayram olduğu gibi bu bayramda da birçok yerde binlerce yetim ve yoksul çocuğu bayramlık kıyafetle sevindirdik. Dünya üzerinde istediği bayramlığı alabilecek gücü olmayan yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların hayalini hep birlikte gerçekleştirdik.



Zekat ve Fitre/Fidye Dağıtımları Ailelerin Umudu Oldu


Ülkemizdeki deprem afetinden milyonlarca insan etkilendi. Bu Ramazan özellikle afet bölgelerinde ve dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerine toplamda 3.707.979 TL zekat, 1.440.172 TL fitre ve fidye toplamda 2.330.775 ihtiyaç sahibine ulaştırdık. Bu yardımlar ile ihtiyaç sahiplerinin temel giderlerini karşılamalarına ve daha rahat bir Ramazan geçirmelerine yardımcı olduk.


Hayrat Yardım olarak, 2023 Ramazan ayında yaptığımız bu faaliyetlerle ihtiyaç sahiplerine destek olmaya ve onların hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Yardımseverlerin destekleri olmadan bu başarıya ulaşamazdık. Teşekkür ederiz!



Mehmet abi ile mobil aşevimizin önünde karşılaştık. İstanbul'dan Kahramanmaraş'a enkaz altındaki yeğenine ulaşabilmek için gelmiş.


'Buraya gelip de mercimek içeceğimi hiç beklemiyordum dedi. Nedenini sordum. Ben İstanbul'da yaşıyorum buraya göçük altındaki yeğenim için geldim. Depremi gördüğümde afetzedeler için ne yapabilirim diye düşündüm. Marketten mercimek alıp onu yardım araçlarına verdim. Şimdi ise o gönderdiğim mercimeği içiyorum. İyilik yap iyilik bul derlerdi, öyleymiş gerçekten de.'


Depremin 2. günü Kahramanmaraş Merkez


Bu haberleri incelediniz mi?

25-06-2015
Bugün iftar programı Nur Çadır Kentinde devam ediyor.

600 aile yaklaşık 4500 kişi bu çadır kentte ikamet ediyor.

Devamını Oku
06-05-2021
Etiyopya'da 32.400 Kur'ân-ı Kerim'in dağıtımına başlandı.

1 milyon Kur’ân-ı Kerîm ve Elif-Ba dağıtımı projemize Etiyopya'da devam ediyoruz.

Devamını Oku
27-01-2014
Sana İhtiyacım Var Kampanyası

Sana İhtiyacım Var Kampanyası

Devamını Oku