detail_img

22-04-2014

Bugün Orta Afrikada yaşayan binlerce masum müslüman, silahlı çetelerin acımasız ve sistematik saldırıları ve tehditleri sonucunda sadece Müslüman olduğu için katledilip, işkencelere maruz kalıyor. Camilerinin yakılıp, ev ve iş yerlerinin yağmalandığı Orta Afrika Cumhuriyetinde olaylar sonucunda 1 milyondan fazla insan mülteci konumuna düşürülmüştür.


Yaşadıkları yerlerde çeteler tarafından hayati tehlikeye maruz kalan müslüman halk çareyi kaçmakta bulmuştur. Evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar daha güvenli bölgelere hatta komşu ülkere sıığınmak zorunda kalmıştır. Bu kaçış başka bir dramı netice vererek gittikleri bölgelerde hayati ihtiyaçlardan yoksun kampların oluşmasına sebep olmuş ve bu insanlık dramı yaşanmaya devam etmiştir. Bu kamplardaki mültecilerin ihtiyaçları STK’lar tarafından tedarik edilmeye çalışılmaktadır.


Bununla birlikte bu coğrafyanın uzak bir bölgede olması yardımların ulaşmasını hem zorlaştırmakta hem de maliyetini oldukça arttırmaktadır. 2 ay sonra başlayacak olan yağmur mevsiminin hem mültecilerin hayatını hem de insani yardım kuruluşlarının yardım organizasyonlarını olumsuz bir şekilde etkileyeceği kesin gibidir.


Uluslararası toplumların seyirci kaldığı, müdahale eden Fransanın ise seyirci kalmanın da ötesinde yanlı tutumu neticesinde yapılan zulüm daha da içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir.


İnsayi Yardım Platformu koordinatörlüğünde bölgedeki kamplara yönelik bir çalışma başlatılmış bulunmaktadır. Türkiyeden bölgeye acil olarak tıbbi malzeme, ilaç, gıda, barınma malzemeleri gibi acil ihtiyaç duyulan yardımlar ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Hayrât İnsani Yardım Derneği olarak Orta Afirka Cumhuriyeti içinde ve çevre ülkelere sığınan mülteci konumundaki insanlara acil olarak ilaç, tıbbi malzeme, gıda, giyim ve barınma gibi yardım malzemeleri tedarik edilmeye çalışılmaktadır.


Bu haberleri incelediniz mi?

14-02-2024
Ocak Ayında Neler Yaptık?

Ocak ayında ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ettik.

Devamını Oku
04-05-2021
Kocaeli ve Bursa'dan 10 Yardım Tırı

Kocaeli ve Bursa'da hazırlanan 10 yardım tırı daha dualar eşliğinde Suriye'ye yolcu edildi

Devamını Oku
20-08-2021
Sel Mağdurlarına Destek Oluyoruz

Kastamonu ve Sinop’ta vatandaşlarımıza durmak bilmeden yardımlarınızı ulaştırıyoruz.

Devamını Oku