detail_img

22-12-2021

Dünya’nın dört bir yanında savaşlar ve ekonomik sıkıntılar insanlığı sıkboğaz ederken, bazı umut verici gelişmeler de olmuyor değil. Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir ikinci sınıf öğrencisi tam bir yıl boyunca kendi harçlığını harcamayıp biriktirdi. Ardından tüm bu birikimini su kuyusu için bağışladı.


Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin Sakarya Temsilciliği’nde su kuyusu yardımları için harekete geçen hayırsever kardeşimiz su sıkıntısı çeken ihtiyaç sahipleri için bağışta bulunmak istedi. Sakarya Hendek’teki Noksel İlkokulu’nda ikinci sınıfta eğitim gören Onur Ünal Barutçu, Afrika’daki kuraklık ve temiz su sıkıntısından haberdar olmasıyla birlikte bu insanların sıkıntılarına iştirak etti. İşe büyük bir kumbara edinmekle başlayan Onur, tam bir yıl boyunca kendi harçlığını biriktirerek o insanların hayatlarına dokunmak istedi.


Global organizasyonlardan devletlere, büyük şirketlerden küçük işletmelere kadar herkesin içe kapandığı böyle bir dönemde Onur, bir yıl boyunca kendi rahatlığından feragat edip harçlığından kıstı. Bir yılın sonunda elde ettiği 1040 lirayı da hiç düşünmeden iyilik yolunda harcadı. Yaptığı davranış ile arkadaşlarına da örnek olan Onur Ünal Barutçu, yaptığı yardımdan dolayı yaşadığı mutluluğun tarif edilmez bulduğunu söylüyor.


Bu haberleri incelediniz mi?

12-12-2013
Hayrat Yardım Rabia`tül-Adeviyye Meydanında

Hayrat Yardım Rabia`tül-Adeviyye Meydanında

Devamını Oku
30-06-2016
Şanlıurfa Ramazan'da da Ensar Olmanın Mutluluğunu Yaşıyor

Peygamberler Şehri Şanlıurfa Ramazan'da da Ensar Olmanın Mutluluğunu Yaşıyor

Devamını Oku
27-06-2014
Hayrat İnsani Yardım Derneği’nde

Ramazan Hreketliliği Hayrat İnsani Yardım Derneği’nde

Devamını Oku