detail_img

17-02-2022

Yeryüzünde, Müslümanları yekvücut haline getiren ibadethaneler bizlere daima birliği, beraberliği ve kardeşliği kalplerimize işleyen mabetler olmuştur. İşte o mabetlerden birisi de Nijer’in Saga Sahra köyünde bağışçılarımızın desteği ile yapımı tamamlanan Yunus Emre Camii.


Siyasi ve ekonomik sömürgeyle hem maddi hem manevi yönden kuraklaştırılan Afrika’yı yardımlarınızla ferahlatmaya devam ediyoruz. Nijer’in Niamey şehri yakınlarındaki Saga Sahra köyünden güzel haberler var. Bölgede mescit ihtiyacı tespit etmesi üzerine başlattığımız mescit inşaatımız tamamlandı.


Hayırseverlerimizin desteği ile tamamladığımız mescidimizde yaklaşık 200 kardeşimiz aynı anda namaz kılabilecek. Aynı şekilde mescidimizin yanında inşasını tamamladığımız su kuyusuyla da bölge halkının ihtiyacına yetişiyoruz. Mescidimizle birlikte bölge halkının daha rahat ibadet edebileceği bir yer kazandırmış olduk.


Geçtiğimiz sene Ekim ayında başlayan mescit inşaatımız yaklaşık dört ayın sonunda sona erdi. Şubat ayı itibarıyla Saga Sahralı kardeşlerimiz mescitlerine kavuşmuş oldu. Mescidimizin yapımına katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.







Bu haberleri incelediniz mi?

28-04-2016
Yeni Türkiye’den Yeni Dünyaya

Buraya özet gelecek.

Devamını Oku
12-02-2020
Kenyalı Medrese Talebeleri Kur'an-ı Kerim ile Buluştu

Kenyalı Medrese Talebeleri Kur'an-ı Kerim ile Buluştu

Devamını Oku
20-06-2017
Nijer Yetim Eğitim Merkezi'mizi Hizmete Açıyoruz

Nijer Yetim Eğitim Merkezi

Devamını Oku