detail_img

21-01-2016

Hayrat Yardım tarafından Kahramanmaraş’ta Suriyeli çocuklar için düzenlenen Muhacir Okulları 2. Eğitim Şenliği’nde öğrenciler kendilerini izlemeye gelen yüzlerce misafire duygu dolu anlar yaşattı.



Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen şenliğe, Hayrat Yardım Suriye Muhacir Okullarında eğitim gören öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra yüzlerce Maraşlı katıldı.



Suriyeli öğrencilerin Türkçe ve Arapça şiirler okuyup ezgiler söylediği programda, öğrencilerine ders verirken gerçekleşen bombardıman sırasında hayatını kaybeden Suriyeli öğretmen Emin Canbaz’ın hikâyesini anlatan bir tiyatro oyunu sergilendi.



Oyunda Emin öğretmeni oğlu Yasir’i canlandırdı. Duygu dolu anların yaşandığı programda izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı.



Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasının da düzenlendiği şenlikte dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler hediyeleri Hayrat Yardım Derneği Başkanı Av. Hakkı Aygün’ün elinden aldı.



Hakkı Aygün, yaptığı konuşmada Suriye’de yapılan yardımlardan bahsederek yardımların devam edeceğini söyledi. Yapılan yardımların bölge için önemini anlatan Aygün “Dünya İyilikle Değişir sloganı ile hareket ederek başladığımız yardım faaliyetlerimizde en çok eğitime önem veriyoruz” diye belirtti.



Programda Hayrat Yardım Muhacir Okulları Koordinatörü Ethem Şami ise eğitim faaliyetleri hakkında bilgi Verdi.



Bu haberleri incelediniz mi?

01-02-2019
Sudan'da 525 Yetime Kur'an Hediyesi

Sudan'da 525 Yetime Kur'an Hediyesi

Devamını Oku
30-12-2016
Halepli Kardeşlerimize 180 Tırlık Yardım

Halepli Kardeşlerimize 180 Tırlık Yardım

Devamını Oku
25-03-2015
Terzibaba Ortaokul İmamhatibi'ne Kur'an Hediyesi

Hayrat Yardım Kur’an dağıtımları tüm hızıyla devam ediyor. Bu defa ki durağımız Erzincan.

Devamını Oku