detail_img

01-04-2022

AFAD koordinasyonunda derneğimizin de içerisinde bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan İyilik Gemisi Lübnan'daki ihtiyaç sahipleri için yola çıkıyor. Filistinli ve Suriyeli mülteci kamplarının da bulunduğu Lübnan'da yoksulluk gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda Türkiye, AFAD koordinatörlüğünde hazırlanan İyilik Gemisi ile muhtaç ailelere yardım elini uzatmak için seferber oldu.




Hayrat Yardım olarak, bu gemi ile Lübnan'a ulaşmak üzere temel gıda malzemelerinden oluşan 95 tonluk 5 yardım tırı hazırladık. 1 Nisan 2022 Cuma günü bir uğurlama töreni ile Mersin Taşucu Limanından demir alacak olan İyilik Gemisi, yaklaşık 1 gün süren yolculuğun ardından Ramazan ayının ilk günü yani 2 Nisan 2022 Cumartesi günü Lübnan'a ulaşmış olacak.


Özellikle Suriyeli ve Filistinli mülteci kamplarında dağıtılacak olan bu yardımlar temel ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz mülteciler için büyük öneme sahip. Kıymetli bağışçılarımızın desteği ile yardıma muhtaç kardeşlerimize ulaşacak bu İyilik Gemisi'nin bir parçası olduk.  Hayrat Yardım olarak dünyanın birçok yerindeki yardıma muhtaç insanlara el uzatmaya devam ediyoruz.









Bu haberleri incelediniz mi?

20-10-2021
13 yaşındaki Melike'den Afrika'ya bağış

Derince'de yaşayan kardeşimiz Melike'den Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine kumbara bağışı.

Devamını Oku
11-04-2018
Azez'deki Kardeşlerimize Şifa Olduk

Azez'deki Kardeşlerimize Şifa Olduk

Devamını Oku
06-04-2020
Küçük Zeynep'ten Büyük Destek

Yaşı küçük ama kalbi kocaman Zeynep

Devamını Oku