detail_img

12-12-2013

‘’Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!’’ (Kevser 108/2)


‘’Onların ne etleri, ne de kanları Allah’a ulaşır; fakat O’na (sâdece) sizin takvânız ulaşacaktır. İşte böylece onları sizin istifadenize verdi ki, sizi hidâyete erdirdiği için (tekbir getirerek) Allah’ı çokça yüceltesiniz! (Ey Resûlüm!) Artık o iyilik edenleri müjdele!’’ (Hac 22/37)


Peygamber Efendimiz (ASM) bir Kurban Bayramı günü, sevgili kızı Hz. Fatıma’ya hitaben “Fatıma! Kalk, kurbanının yanına git ve başında bulun. Onun akıtılacak ilk damlası ile senin geçmiş günahların affedilecek. Kurbanın kesilirken de şu ayeti oku: “De ki: Şüphesiz benim namazım da ibâdetlerim de hayâtım ve ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir! O’nun ortağı yoktur. Ve (ben) bununla emrolundum, çünkü ben Müslümanların ilkiyim!” (En’am 6/162-163) buyurmuştur. (Hadis-i Şerif (Hâkim, Heysemi)


“İnsan kurban bayramı günü, Allah katında kurban kesmekten daha sevimli bir iş yapmamıştır.’’ Hadis-i Şerif (Tirmizi, Edahi, 1) 


kurban-muhtac-gonulleri-sevindirin-1


Hayrat İnsani Yardım Derneği Kurban Organizasyonu


Hayrat İnsani Yardım Derneği’ne, hayırseverlerin vekâlet yoluyla verdiği kurbanlar; yurt dışında Filistin, Suriye, Mısır, Myanmar-Arakan, Sudan, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Endenozya, Kamerun, Senegal, Etiyopya, Uganda, Burkina Faso, Nijer, Nijerya, Çad, Tanzanya, Malezya, Tayland, Pattani, Kamboçya, Siri Lanka Filipinler, Kazakistan, Gürcistan, Kıbrıs, Bulgaristan, Arnavutluk gibi ülkelerde, yurt içinde ise, ağırlıklı olarak Suriyeli mültecilerin bulunduğu illerimizde bizzat görevlilerimiz tarafından İslami usullere göre kestirilmekte ve ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize dağıtılmaktadır.


Belirlenen kurban miktarları yaklaşık rakamlar olup ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Kurban kesildikten sonra verilen miktarın artması durumunda, artan kısımlar Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin amaçları istikametinde kullanılacaktır. Bu hususta Büyük Fıkıh Âlimi Halil Günenç Hoca Efendinin tavsiyesi dikkate alınmıştır.




Bu haberleri incelediniz mi?

13-01-2016
Savaşın Masum Yüreklerine Bebe Bisküvisi

Savaşın Masum Yüreklerine 16 ton Bebe Bisküvisi Hayrat Yardım ile Ulaşıyor

Devamını Oku
20-01-2015
Umutta Hayat Var...

Umut hayatın elinden tutmuş lokomotif gibi sürüklüyor.

Devamını Oku
09-06-2014
Soma için Eller Semaya Kalktı

Soma için Eller Semaya Kalktı

Devamını Oku