detail_img

06-10-2015

14 bin 400 hisseyi 620 bin insana ulaştırdık


Hayrat Yardım Derneği olarak bu yıl kurban organizasyonunu yurtiçi ve yurtdışındaki kurban çalışmaları ile birlikte 38 ülkede gerçekleştirdik. Bu bayramda 14 bin 400 hisse ile 620 bin kişiye ulaştık.


Kurban organizasyonu ile iyiliğe sözümüzü yerine getirdik. Dünyanın dört bir yanında ekiplerimizle, kardeşlerimizin ziyaretine gittik, onlarla hasbihal ettik.


Bayramlarda sadece kurban dağıtımı için yollara çıkmıyoruz. Gittiğimiz ülkelerde bölge insanının ihtiyaçlarını belirliyoruz. Yetimhaneleri ziyaret ediyoruz, kültür ve manevi değerlerimizi taşıyan camiler ve çeşmeler inşa ediyoruz.


Gittiğimiz ülkelerdeki kardeşlerimizle görüşüp, bayramın coşkusunu yaşarken birliğimizin de farkına varıyoruz. Bizler birbirini sımsıkı tutan duvarlar gibiyiz ve bunu her yıl yeniden hissediyoruz.


Avustralya, Bangladeş, Burkina Faso, Çad, Fiji, Gana, Gürcistan, Hindistan, Irak, Kenya, Kırgızistan, Malavi, Malezya, Myanmar, Samoa, Senegal, Somali, Suriye, Tonga, Türkiye, Uganda, Vanuatu, Filistin, Makedonya, Suriye, Fildişi Sahili bu yıl gezdiğimiz ülkelerdendi.


Mazlum diyarlar Suriye ve Filistin


Bayramlar mazlumların diyarında bir başka güzel. Suriye ve Filistin halen sıcak savaşın etkilerini hissederken bayramın bir nefes, bir umut olması için kardeşlerimizi bu yıl da yalnız bırakmadık. Suriye içinde ve çadır kentlerde kurban dağıtımı gerçekleştirirken, bölgenin gönlü kırık yavrularına da bayramlık hediyeler dağıttık.


Filistin’de de kardeşlerimizin yalnız olmadığını hissettirmek için bayramlarını hayırlarken, yetim yavruları sevindirmeyi de ihmal etmedik.


Afrika


Afrika kıtası bu bayram da Hayrat Yardım ekiplerini ağırladı. Bölgede Sudan, Somali, Uganda, Gana, G. Afrika ve daha birçok ülkeyi ziyaret ettik. Bayram vesilesiyle gönüllerini aldık ve paylaşmanın keyfini hissettik. Afrikalı Müslüman kardeşlerimizin bölgedeki ihtiyaçlarını da birlikte belirledik.


Balkanlar


Mazimizin büyük bir parçasını oluşturan balkan ülkeleriyle birlikte bayram geçirmenin sıcaklığını yaşıyoruz halen. Gönülleri sevgi dolu insanlarla buluşmanın heyecanıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Hem bayramımızı sevinç içinde geçirdik hem de paylaşarak daha da büyüdük.


Bayramın En Kıymetlileri Çocuklar


Bu yıl 20 bin çocuğa hediyelerini Hayrat Yardım Ekipleri ulaştırdı. Yarınların en kıymetli mirasçıları olan çocukları bu yıl da unutmadık.


Onların sevgi, muhabbet dolu yüreklerine daha çok sevgi tohumları ekiyoruz ki geleceği şefkatli ve merhametli eller yükseltsin.  Bayramlık kıyafet, oyuncak, kırtasiye malzemesi ve daha birçok hediyelerle yüzlerini güldürdük, gönüllerini hoşnut ettik.


Bu haberleri incelediniz mi?

11-01-2018
Arakan'da Faaliyetlerimize Devam Ediyoruz

Arakan'da Faaliyetlerimize Devam Ediyoruz

Devamını Oku
29-11-2016
HALEP YANIYOR!

HALEP YANIYOR!

Devamını Oku
12-02-2020
Kenyalı Medrese Talebeleri Kur'an-ı Kerim ile Buluştu

Kenyalı Medrese Talebeleri Kur'an-ı Kerim ile Buluştu

Devamını Oku