detail_img

04-05-2021

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Ramazan Faaliyetleri kapsamında Suriye’ye 6’sı Kocaeli’nden 4’ü Bursa’dan olmak üzere 10 insani yardım tırı daha dualar eşliğinde gönderildi.

Kocaeli’nden kalkan tır uğurlama törenine Gebze belediye başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası belediye başkanı Hamza Şayir, Hayrat Yardım Kocaeli Temsilcisi Şükür Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar eşlik etti.


Hususen bir aydır titizlikle çalışmalarını sürdüren Hayrat Yardım Kocaeli Temsilciliği bu ay 6 tır daha yollayarak, 25. insani yardım tırını da İdlip'teki yardıma muhtaç savaş mağdurlarına yolcu etmiş oldu. Derneğin Kocaeli temsilcisi Şükür Çakır: “Kocaeli genelinde yapılan çalışmada, Kocaeli’ndeki belediyelerin katkıları çok büyüktür. Kocaeli halkı yardım konusunda her zaman üzerine düşeni yapıyor.” Sözleriyle birlikte teşekkürlerini ifade etti. Gıda kolisi, soğan ve patates taşıyan 6 insani yardım tırıyla yaklaşık 20 bin savaş mağduru insanın Ramazan ayı içerisinde ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor.


Hayrat İnsani Yardım Derneği yine Bursa İnegöl'den hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan 1 tır gıda kolisi, 2 tır patates ve 1 tır da Suriye'deki yetim eğitim merkezlerinde kullanılmak üzere mobilya yüklü toplamda 4 yardım tırını daha dualar eşliğinde Suriye'ye yolcu etti. İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar tırları uğurlama programına teşrif ettiler. Savaş mağdurları ve mülteciler için yiyecek taşıyan tırların yaklaşık 10 bin kişiye ulaşması bekleniyor.


28 Nisan’da yola çıkan yardım tırlarının 3 Mayıs Pazartesi Cilvegözü Sınırkapısı’nda işlemlerini tamamlamasıyla bölgedeki mazlumlarla buluşacağı planlanıyor.

 



Bu haberleri incelediniz mi?

11-01-2018
Kış Zor Gelmesin

Kış Zor Gelmesin

Devamını Oku
12-12-2013
Hayrat Yardım Rabia`tül-Adeviyye Meydanında

Hayrat Yardım Rabia`tül-Adeviyye Meydanında

Devamını Oku
21-06-2017
Türkmen Çadır Kentlerinde Sağlık Taraması ve İftar Gerçekleş...

Azez

Devamını Oku