detail_img

20-12-2023

Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak, hayırseverlerimizin destekleriyle Kenya'ya 50.000 adet Kur'an-ı Kerim gönderiyoruz. Pazar günü başkent Nairobi'ye ulaşacak olan Kur'an-ı Kerimler, yerel halkın rahatlıkla okuyabilmesi için Resm-i Osmani Hafs Rivayeti hattında özel olarak basıldı.




Dağıtım sürecinde, özellikle çöl sıcağında sazlıktan yapılmış küçük Kur’an kurslarında ezber yapan talebeleri hedefliyoruz. Afrika'da birçok hafız adayı bazen bir Kur’ân üzerinden ezber yapmaya çalışırken bazen de hocalarından ezber dinleme suretiyle hafız olmaya çalışmakta. Kağıt ve kalemin çok zor bulunduğu bazı bölgelerde ise "Luh" adı verilen tahta parçalarından eğitim görmeleri çeşitli zorlukları da beraberinde getiriyor.



Maddi imkansızlıklardan dolayı başvurulan bu eğitim yöntemi sahip olduğu pek çok zorluktan dolayı maalesef yeterli bir çözüm değil. Kömürden üretilen mürekkep ile tahta parçalarının üzerine Kur'ân ayetleri yazılıyor ve talebeler tarafından hocaları eşliğinde ezberleniyor. Tamamlanan ezber sonrası diğer ayetlerin yazılabilmesi için talebelerin tahta parçalarını kazıması gerekiyor. Bu meşakkatli süreç talebenin hafız oluşuna kadar tekrarlanıyor.



Dünya'nın dört bir yanında devam eden Kur'ân-ı Kerim projemize katkıda bulunmak ve bir Kur'ân hediye etmek isterseniz, 90 TL ile bir Kur'ân bedelini karşılayabilir veya dilediğiniz bir miktarda bağış yapabilirsiniz.

Bu haberleri incelediniz mi?

11-04-2022
Sudan Büyükelçimiz ile İftar Programı

Sudan'ın başkenti Hartum'da 1.500 kişiyi bir araya getiren iftar sofrası kurduk.

Devamını Oku
02-10-2019
Kenya'ya 20 Bin Kur'an

Kenya'ya 20 Bin Kur'an

Devamını Oku
30-12-2016
Halepli Kardeşlerimize 180 Tırlık Yardım

Halepli Kardeşlerimize 180 Tırlık Yardım

Devamını Oku