Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak yurt dışı faaliyetlerimiz kapsamında Doğu Afrika’nın önemli ülkelerinden Kenya’da yeni bir caminin inşaatını tamamladık.
Projesine 4 sene önce başladığımız cami, misyonerler tarafından büyük faaliyetlerin gösterildiği Marsabit bölgesinde yer alıyor. Aynı zamanda bu cami bölgenin en büyük camisi ve eğitim merkezi konumunda bulunuyor.

Derneğimizin, yurt dışında inşasına başladığı ilk ibadethane özelliğini taşıyan caminin açılışına bakan, vali ve 20’ye yakın milletvekilinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup katıldı.
1000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami aynı zamanda Kur’an ve İslami ilimlerin de öğretildiği bir eğitim merkezi olarak faaliyet gösterecek.
Bu hayırlı projenin tamamlanmasında başından bu yana emeği geçen bütün hayırseverlere teşekkür ederiz.


Nisan ayında ihtiyaç sahiplerinize yardımlarınızı ulaştırmaya devam ettik.
Devamını Oku
Filistin, Suriye gibi savaş bölgesi yerlerde ise su kuyuları hayati önem arz ediyor.
Devamını Oku
Yakın geçmişte %100'ü Müslüman iken Gayri Müslimler tarafından yapılan çeşitli...
Devamını Oku