detail_img

16-12-2021

İyilikle dolu bir ayı daha geride bıraktık. Bu ayda tıpkı diğer aylar gibi neler olup bittiğini, hangi coğrafyalara ne nitelikte iyilik gittiğini tefferruatla sunmak niyetindeyiz. Yavaş yavaş kışa girdiğimiz bu ayda özellikle yurdumuzda soğuğun çok sert hissedildiği bölgelere iyiliği taşımaya devam ettik. 300 adet sobayı ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. 150 ton kömür dağıtımı gerçekleştirdik. 870 takım kışlık setle beraber kışın soğuğunu iyilikle aşmaya çalıştık.


Sıcak yuvalarının özlemiyle yaşam mücadelesi veren savaş mağduru kardeşlerimizi de aklımızdan çıkartmadık. Suriye’den memleketimize sığınan ve sınır illerinde boş bulduğu arazide yaşama tutunmaya çalışan nice muhacir kardeşlerimize briket evlerle sığınacak mekanlar inşa etmeye çalıştık. Bu ay 57 briket evi daha savaş mağdurlarıyla buluşturduk.


Yine gerek vatandaşlarımıza gerekse ülkemize sığınan mağdurlara gıda yardımlarına devam ettik. Bu kapsamda 17.000 ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. 1.260 gıda kolisini ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk. 16.200 sofra kurduk. Bu sofralarda ihtiyaç sahiplerinin dualarına hissedar olduk. 642 adet adak ve akika kurbanı kesimini gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 18.702 kardeşimiz bunlardan istifade ettiler. Bu ay içinde kurak coğrafyalarda da gönüllülerimiz kuraklıkla mücadele eden kardeşlerimizleydi. 63 adet su kuyusunu su sıkıntısı çeken ihtiyaç sahiplerinin hizmetine açtık. 23.350 kişi temiz suya ulaşarak bu kuyulardan istifade ettiler.


Yeryüzündeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarınızı götürürken ülkemizin gelecek nesillerini de unutmadık. 12.778 kardeşimize yetim desteği verdik. 230 hafıza kutlu vazifelerinde yardımcı olmak amacıyla burs desteklerini ulaştırdık.


Dünya Kur’an Okuyor Projemizle Kur'an-ı Kerim'in nurunu başta Afrika kıtası olmak üzere tüm dünyada yaymaya devam ettik. 40.820 adet Mushaf-ı Şerif'i kardeşlerimizle ulaştırdık. Hayrat Arama Kurtarma birimimize destek olacak 59 yeni arkadaşımıza arama-kurtarma eğitimi verdik.


Bunlar ve daha fazlası için ihtiyaç sahiplerinden desteğini esirgemeyen, destek veremese de dualarıyla iyiliğe omuz gönül vermiş tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.

Bu haberleri incelediniz mi?

20-10-2021
13 yaşındaki Melike'den Afrika'ya bağış

Derince'de yaşayan kardeşimiz Melike'den Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine kumbara bağışı.

Devamını Oku
09-04-2014
Suriye Temsilciler Toplantısı

Suriye Temsilciler Toplantısı

Devamını Oku
11-02-2015
Hayrat Yardım’ın 100 Yardım Tırı Türkiye’nin Tüm İllerinden

Hayrat Yardım, Suriye halkının yanında olmaya devam ediyor.

Devamını Oku