detail_img

04-01-2022

Hayrat Yardım Kars Temsilciliğimiz, aldığı yardım taleplerini değerlendirirken üzücü bir durumla karşı karşıya kaldı. Kış ayları tüm hızıyla yaklaşırken, Kars soğuğuna karşı evinde soba olmayan dört çocuklu bir aile gıda kolisi talebinde bulunmuştu. Saman taşımak suretiyle geçimini temin eden aile reisi, saman taşıma sezonunun sona ermesiyle işsiz kalmış ve evdeki ekonomik problem katlanarak devam etmişti. Hayrat Yardım yetkilileri, ihtiyaç sahibi aileyle karşılaştığında durumun çok daha kritik olduğu fark etti. Özellikle kışı ve soğuğuyla meşhur olan Kars’ta sobasız ve eşyasız bir ev ailenin yaşadığı durumu özetler nitelikteydi.


Biri on, biri dokuz, biri iki yaşında ve en küçükleri de henüz yedi aylık olan kardeşler, Kars’ın kışına; eşyasız bir evde sobasız girmesin diye Hayrat Yardım Kars Temsilciliğimiz yardım çağrısı başlattı. Dört odalı evin alt döşemesiyle başlayan yardım; duvarlara sıva, boya ve bakımla devam etti. Pencere çerçeveleri değiştirildi, mutfak dolabı ve tezgahı yapıldı, üç çocuk için baza ve yedi aylık bebek için bir beşik alındı. Halılar, perdeler takıldı, buzdolabı, fırın ve çamaşır makinası gibi beyaz eşyalar alındı. Çocukların kırtasiye ve okul formalarının da alınmasıyla beraber çocukların da okul kaydı nakil ile yapıldı. Son olarak da çocuklar için mama ve bez temin etmekle beraber ailenin rica ettiği gıda yardımı da teslim gerçekleştirildi.


Böylece hayırseverlerin desteğiyle Hayrat İnsani Yardım Derneği Kars Temsilciliğimiz ihtiyaç sahibi bir ailenin daha ev ihtiyaçlarını karşılayarak zor geçen kış aylarında destekçisi oldu.


Dünya İyilikle Değişir.

Hayrat Yardım





Bu haberleri incelediniz mi?

09-06-2021
Kocaeli - Gebze'den İdlip'e 10 Yardım Tırı

İdlip’te yaşayan savaş mağdurlarına 10 tır gıda ve elbise desteği verdik.

Devamını Oku
12-12-2013
Hayrat Yardım Şeyh Raid Salah’ı ağırladı

Hayrat Yardım Şeyh Raid Salah’ı ağırladı

Devamını Oku
09-04-2021
İyilik Kapısı Uşak Hizmete Açıldı

İkinci İyilik Kapısı açılışını Uşak'ta gerçekleştirdik.

Devamını Oku