detail_img

17-10-2021

Maddi imkânsızlıklardan dolayı Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan milyonlarca Afrikalı Müslümanın Mushaf-ı Şerif'e ulaşmasına vesile olan Dünya Kur’an Okuyor Projesi kapsamında İzmir'in Buca ilçesinde Kur'an Konferansı düzenledik. Afrikalı hafızların tahta levhalarla alakalı sunumuyla katılımcılara talebelerin çektiği zorluklar canlı olarak aktarmaya çalıştık.


Afrika kıtası, sömürünün maddi boyutlarıyla mücadele etmekle birlikte manevi ve kültürel boyutlarıyla da mücadele etmeye devam ediyor. Yüzyıllarca bölge halkının yer altı ve yer üstü kaynakları alınmakla birlikte birçok bölgede kitleleri köleleştirme ve mankurtlaştırma faaliyetleri de kıtada kültürel tahribata yol açmış durumda. Bu tahribatın izdüşümlerini Müslüman halklarda da görmekteyiz. Kimliksizleştirilen veya Hristiyanlaştırılan halkların yanı sıra ellerinden her türlü maddi ve manevi dayanak noktaları alınan Müslüman halkların Kur’an-ı Kerim’i ezberleme çabası ise asla bitmemiş bitirilememiş durumda. Bu uğurda gerekirse kumlara ayetler yazılarak ezberlenmiş gerekirse de ağaç kabuklarına yahut tahtadan levhalara başvurulmuş. Günümüzde ise Afrikalı Müslüman kardeşlerimiz Kur’an-ı Hakim’i ezberlemeye, nurundan istifade etmeye ve ona sahip çıkmaya devam ediyor.


Derneğimiz, bu mücadeleye bir katkı sağlamak amacıyla başlattığı Dünya Kur’an Okuyor Projesiyle beraber bölgeye düzenli aralıklarla Mushaf-ı Şerif ulaştırmaya devam ediyor. Şu ana kadar dağıtımı yapılan Kur’an sayısı bir milyona ulaşmak üzere. Hafız adayları ve Kur’an talebeleri gönderilen bu Mushaflarla eğitimlerine devam ediyorlar.


İzmir Temsilciliğimiz bu projeye dikkat çekmek ve Afrika’daki Müslümanların Kur’an eğitiminde yaşadıkları problemleri anlatmak için 9 Ekim Cumartesi günü bir konferans düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan, Afrikalı hafızların tahta levhalardan Kur’an ezberi sunumları ve Kur’an-ı Kerim çekilişleriyle devam eden gecenin tüm geliri ise Afrika’daki Kur’an talebelerine bağışlandı.


Bu haberleri incelediniz mi?

12-12-2013
Bu insanlar yılda sadece bir kez, o da kurbanda et yiyebiliy...

Bu insanlar yılda sadece bir kez, o da kurbanda et yiyebiliyor

Devamını Oku
05-12-2016
Cerablus'ta 80 Aileye Yardım Ulaştırıldı

Cerablus'ta 80 Aileye Yardım Ulaştırıldı

Devamını Oku
06-07-2015
Bir Milyon Kur’an Afrika’ya

Hayrat Yardım Derneği Afrika kıtasındaki 32 ülkeye Kur’an-ı Kerim hediye ediyor.

Devamını Oku