detail_img

07-12-2017

Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, "sadece hastalıklardan ve mikroplardan korunma değil, bir bütün olarak fiziki, ruhi ve sosyal açıdan iyi olma hali" olarak açıklar. Temel sağlık hizmetlerine ulaşabilmek en temel haklardan biri olmasına rağmen günümüzde milyonlarca insan temel sağlık hizmetlerinden mahrum bir şekilde yaşamaktadır. Sağlık hizmetlerinden en az faydalanan ülkelerin çoğu Afrika Kıtası’nda yer almaktadır. Günümüzde savaş ve kriz bölgeleri haline gelen Suriye ve Arakan’da sağlık, temel ihtiyaç olarak yerini korumaktadır.  

 

Dünyanın sağlık açısından yaşadığı krizin farkında olarak “İyilikle Sağlık Bulsun” temel sloganıyla 2017 Nisan’da dernek merkezimizde yaptığımız istişare sonucunda sağlık biriminin kurulmasına ve bu yönde faaliyetlerin arttırılmasına karar verilmiştir.

 

İyilikle Sağlık Bulsun projemiz kapsamında Şanlıurfa'da 96 yetim talebemize sağlık taraması gerçekleştirdik. Çocuklarımız sağlıklı, herhangi bir ciddi rahatsızlığa rastlanmadı. Sağlık projelerimize destek vermek için SAĞLIK yazıp 3674'e 5 TL bağışlayabilirsiniz.

Bu haberleri incelediniz mi?

04-01-2022
Kars’ta Kışa Sobasız Giren Aileye Yardım

Temsilciliğimiz sobası olmayan dört çocuklu ailenin ihtiyaçlarını karşılamaya vesile oldu.

Devamını Oku
02-10-2019
Kenya'ya 20 Bin Kur'an

Kenya'ya 20 Bin Kur'an

Devamını Oku
18-10-2016
Kamerun Su Kuyumuzu Açtık

Kamerun Su Kuyumuzu Açtık

Devamını Oku