detail_img

26-11-2015

Hayrat Yardım’dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım


Suriye’de rejim güçleri Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarına ara vermeden devam ediyor. Bölgede yaşayan 40 bin Türkmen Türkiye sınırına sığındı.


Bayırbucak Türkmenleri, son günlerde Rusya’nın desteği ile düzenlenen hava saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kaldılar. Göç eden siviller Hatay’ın Yayladağı ilçesine sığındı.


Bölgede bulunan Türkmenler yardım kuruluşlarının destekleri ile yaralarını sarmaya çalışıyor. Hayrat Yardım Derneği de Türkmenlere desteğini sürdürmeye devam ediyor. Acil Yardım Faaliyetleri kapsamında derhal harekete geçen Hayrat Yardım Derneği, bölgeye yardım tırlarını gönderdi. Temel ihtiyaç malzemelerinin yanında gönderilen bir tır un da Yayladağı’nda bulunan Kızılay Fırınına indirildi. Burada günlük 7 bin adet ekmek pişirilerek Türkmenlere dağıtılacak.


Unların fırına indirildiği esnada Kesep’ten gelen top seslerinin Yayladağı'ndan duyulduğunu anlatan Hayrat Yardım ekipleri, bölgede her türlü insani yardım malzemesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Acil ihtiyaçlara destek olmak için telefonunuzun kısa mesaj bölümüne ACIL yazarak “3674” e SMS gönderebilirsiniz. 5TL katkı ile bir temel ihtiyaç malzemesi de siz ulaştırın. Gönderilen yardımlarınız konserve yiyecek, süt ve bebek bezi olarak ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

Bu haberleri incelediniz mi?

07-04-2015
Suriye’ye 111. Tır

111 Kuvvetinde ve Kıymetindeki Yardım Tırımız Dualarla Hareket Etti.

Devamını Oku
05-10-2017
Bombardıman Altındaki İdlib'e Yardımlarınız Ulaşıyor

Bombardıman Altındaki İdlib'e Yardımlarınız Ulaşıyor

Devamını Oku
20-12-2015
Denizli İçin Vakit Kardeşlik Vakti

Hayrat Yardım Denizli’den 26 yardım Tırını Türkmen Kardeşlerimiz İçin Hazırladı

Devamını Oku