detail_img

12-12-2013

Mescid-i Aksa’nın Muhafızı olarak anılan Filistin İslami Hareketinin lideri Şeyh Raid Salah Hayrat Yardım’ı ziyaret etti. Öğle yemeğini dernek yöneticileriyle birlikte yiyen Salah yaklaşık dört saat süren toplantıda dernek faaliyetleri hakkında Başkan Av. Hakkı Aygün‘den bilgi aldı.


Görüşmede Mescid-i Aksa ve bölgede yaşayan Müslümanlar için yardım projesi hazırladıklarını söyleyen Aygün, bu projeyi önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacaklarını belirtti. Filistin ve Mescid-i Aksa meselesinin kanayan yara olduğunu vurgulayan Aygün, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi. Uygulamakta oldukları insan yetiştirme ve eğitim modelini anlatan Av. Hakkı Aygün, “çok iyi yetişmiş ve kendisini hizmete adamış binlerce gencimiz var” dedi.


Hayrat’ın insan yetiştirme modelinden etkinlendiğini ve bu modeli Filistin ve Kudüs’te yaşayan gençler üzerinde uygulamak istediklerini belirten Şeyh Raid Salah “Hayrat’ın gençleri eğitme modeli çok etkili bir yöntem. Bu tarz ile yetişen insanlar çok kuvvetli bir imanla kendilerini islama adıyorlar. Biz de bu yöntemi öğrenip Filistin’de uygulamak istiyoruz. Buna ihtiyacımız var” dedi. Kudüs ve Mescid-i Aksa’da ders halkaları oluşturduklarını söyleyen Şeyh Raid Salah, ülkesine döndüğünde bu ders halkalarına Risale-i Nur ders halkası ekleyeceklerini ifade etti.


İşgal altındaki Kudüs’te tutunmaya çalıştıklarını söyleyen Raid Salah yaptıkları çalışmaları anlattı.


Uluslararası 6. İttihad-ı İslam ve Risale-i Nur Sempozyumu sebebiyle Türkiye’de bulunduğunu söyleyen Raid Salah konuşmasında birlik ve dayanışmanın önemini vurguladı.


Daha sonra dernek merkezini gezen ve incelemelerde bulunan Şeyh Raid Salah’a Arapça kitaplar hediye edildi.


Bu haberleri incelediniz mi?

05-10-2017
Bombardıman Altındaki İdlib'e Yardımlarınız Ulaşıyor

Bombardıman Altındaki İdlib'e Yardımlarınız Ulaşıyor

Devamını Oku
25-11-2014
Hayrat Yardım, Kızılay Ve Yeryüzü Doktorları ile Suriye’ye Y...

Suriye bir yandan yıkılıyor, bir yandan yapılıyor.

Devamını Oku
10-12-2020
Yaşamak Herkesin Hakkı

21.yüzyılda bile yalnızca belirli ülkelerdeki insanların sahip olabildiği, insan olmanın..

Devamını Oku