detail_img

13-12-2023

İsrail’in Filistin’e düzenlediği soykırım tüm şiddetiyle devam ediyor


Filistin topraklarında yaşanan insanlık dramı, İsrail'in uyguladığı şiddet ve soykırım politikalarıyla devam ediyor. 8 bini çocuk, binlercesi kadın ve yaşlı olmak üzere 18 binden fazla insan zalim saldırılar sonucu şehit düştü. Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak bugüne kadar AFAD koordinesinde İyilik Gemisi ile 100 tondan fazla insani yardımı Filistin halkına ulaştırdık. Bununla birlikte ülkemizin dört bir yanında mazlum Filistin halkı için hayır çarşıları düzenliyor, haklı davalarına ses olmak için bir araya geliyoruz.




İstanbul'un 7 ilçesinin yanı sıra Samsun, Eskişehir, Şanlıurfa, Van, Tekirdağ, Edirne, Denizli, Kocaeli, İzmir, Burdur, Isparta, İzmit ve Sakarya illerinde hayır çarşıları kurduk. Bu çarşılar, geniş katılımlı etkinliklere ev sahipliği yaparken, bölge halkının el emeği ürünlerini, yiyeceklerini ve ürettikleri hediyelik eşyaları satın alabilme imkanı sundu. İstanbul Üsküdar’da kurulan çarşımızda “Filistin İçin Bir Not Bırak” köşemize hayırseverlerimiz yüzlerce not bıraktı. Aşevlerimizden ziyaretçilerimize günlük sıcak yemek ve çeşitli ikramlar çıkarıldı.




Ülkemizin dört bir tarafında; tüm dünyanın gözünü yumduğu, kulaklarını tıkadığı Filistin için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz.


Bu haberleri incelediniz mi?

11-10-2023
Eylül Ayında Neler Yaptık?

Eylül ayında ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ettik.

Devamını Oku
29-11-2023
İyilik Gemisi Filistin'e Gidiyor

AFAD koordinasyonunda 100 ton yardım malzemesi Filistin'e destek için yola çıktı.

Devamını Oku
08-10-2018
Endonezya'daki Deprem Bölgesindeyiz

Endonezya'daki Deprem Bölgesindeyiz

Devamını Oku