detail_img

16-12-2014

2 yıldır kuşatma altında bulunan Doğu Guta’da 216 kişi açlıktan hayatını kaybetti. Açlıktan ölenlerin 150 si ise çocuk. Guta’da varil bombalı saldırı, salgın hastalık ve gıda yetersizliği nedeniyle 700 bin kişi yaşam savaşı veriyor.

Suriye’de savaş en acı ve en vahşi yüzünü Doğu Guta’da gösteriyor. 2 yıldır ağır kuşatma altında bulunan Guta’ya insani yardımların ulaşması da engelleniyor. Savaş halen devam ederken bombalı saldırıların yanında kuşatmanın etkisiyle halk açlık ve salgın hastalıkla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.



İnsanlığın sessizlik kisvesine büründüğü yer Guta’da haberler her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Ajansların bildirdiğine göre Başkent Şam’a bağlı Doğu Guta bölgesinde 216 kişinin açlıktan hayatını kaybetti üstelik 150’sinin çocuk. Açlıkla birlikte salgın hastalıklarında baş gösterdiği bölgede 700 bin kişi ise yaşam savaşı veriyor. 


Ayrıca uzun süredir rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin beldesinde de 8’i çocuk 10 kişinin daha açlıktan öldüğü bildirildi. Arbin beldesinde hastaların tedavisi için halk ilaç bulamıyor. Bölgede açlık nedeniyle birçok hastalık da beraberinde geliyor. Durum her geçen gün kötüye gidiyor. İnsani yardımların yapılmaması halinde bölgede yeni dramların yaşanması kaçınılmaz. Aktivistler, aralık ayı başından bu yana çocukların yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiği söyleyerek Guta’nın sesini dünyaya duyurmaya çalışıyor.


GUTA yaz 3674'e Sms gönder çocuklar açlıktan ölmesin!


Online bağış için >>

Bu haberleri incelediniz mi?

21-12-2017
Suriye'de Sağlık Projelerimize Devam Ediyoruz

Suriye'de Sağlık Projelerimize Devam Ediyoruz

Devamını Oku
09-01-2024
2023'te 24 Milyon Kalbe Dokunduk

Desteklerinizle bu sene de ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk.

Devamını Oku
06-07-2014
Hayrat Yardım'dan Mısır Halkına 1000 Kişilik İftar Desteği

Hayrat Yardım'dan Mısır Halkına 1000 Kişilik İftar Desteği

Devamını Oku