detail_img

11-10-2023

Hayrat Yardım olarak, eylül ayında Türkiye'nin dört bir yanında ve dünyanın birçok farklı ülkesinde bulunan zor durumdaki kimselere, yardımseverlerin desteklerini ulaştırmaya devam ettik. Eylül ayı faaliyetlerimize dair detaylar ise şu şekilde:


AFAD akreditasyonu alan 148 personel ile birlikte kriz anlarında etkili müdahale kapasitemiz artırıldı. Mesleki eğitim kurslarıyla 66 kişinin geleceğe dair umutlarının yeşertilmesine aracı olduk.


13,200 yetim kardeşimize destek sağlayarak, umut dolu yarınlar için temeller attık. Aynı zamanda 1.000 ihtiyaç sahibi kişiye muhtelif ayni yardım desteği sağladık. 4.634 kişinin kıyafet ihtiyacını karşıladık.


Hafız olma yolundaki 320 öğrenciye maddi destek sağladık. 48 öğrenciye burs desteği ve 34 çocuğa psikososyal destek vererek insanların kalplerine dokunmaya çalışıp, gelişimlerine katkıda bulunduk. İnşâ edilen 100 briket evin yanında, kuraklıkla mücadele eden çeşitli ülkelerde 46 adet yeni su kuyusu açtık.



Ekmek dağıtımları vesilesiyle toplamda 863.491 adet ekmeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Gıda kolileriyle 58.580 kişiye yardım eli uzattık. Sıcak yemekler ile 120.000 kişinin günlük yemek ihtiyacını karşıladık. Adak, akika ve sadaka kurbanlarıyla 935 kurban kesimi gerçekleştirdik. 


Fas ve Libya için yardımlarımız devam etti.


Fas'ın kuzeyinde yer alan Marakeş'in El-Huz bölgesini sarsan 7 büyüklüğündeki deprem, büyük bir yıkıma neden oldu ve birçok insan acil yardıma muhtaç hale geldi. Depremin ilk anından itibaren arama kurtarma çalışmaları ve acil yardım çalışmalarıyla bölge halkına desteklerimizi ulaştırdık.


Libya halkı, son yılların en büyük sel felaketlerinden birini yaşayarak zor bir durumda kaldı. İki barajın patlamasıyla sel suları Derne kentindeki binlerce ev ve iş yerini tahrip etti. Selde 11 bin 300 kişinin vefat ettiği, 10 bini aşkın insanın ise kayıp olduğu bildirildi. Libya için başlattığımız acil yardım çalışmaları çerçevesinde toplamda 60 ton insani yardım malzemesini AFAD koordinesinde bölgeye gönderdik.


Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak, eylül ayında yaptığımız faaliyetlerle, insanların yüzünde tebessüm olmaya ve umutları yeşertmeye devam ettik.



Bu haberleri incelediniz mi?

23-11-2020
Hayrat Yardım olarak Kışlık Kampanyamızı başlatıyoruz!

Suriye savaşı sebebiyle vatanlarından göç ederek kışın ağır şartları altında hayatta...

Devamını Oku
28-05-2016
Dünya İnsani Yardım Zirvesi İstanbul’dan Dünyaya Uzandı.

Dünya İnsani Yardım Zirvesi İstanbul’dan Dünyaya Uzandı.

Devamını Oku
13-09-2014
Sivas’ta Hayrat Yardım Sedası Yankılandı

Hayrat Yardım kurban organizasyonlarına Türkiye’nin her yerinde hız kesmeden devam ediyor.

Devamını Oku