detail_img

08-10-2018


28 Eylül Cuma günü Endonezya’nın Sulawesi adası yakınlarında 7,5 şiddetindeki depremde ve ardından gelen tsunami felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. En güncel verilere göre 1,500’e yakın insanın hayatını kaybettiği ve 2,500’den fazla insanın ağır yaralandığı açıklandı. Bölgede 61,000’den fazla depremzede evini kaybetti ve şimdilik geçici barınaklara yerleştiriliyorlar. Deprem felaketinden 5 gün sonra yakınlardaki aktif volkanın patlamasıyla Endonezya’dan bir acı haber daha geldi. Volkanın açtığı zayiat ise henüz belli değil.



Depremin yol açtığı hasarlar yüzünden depremzedelere yardım ulaştırmak güç hale geliyor. Bu sebeple yerel kurtarma ekiplerinin müdahaleleri yetersiz kalıyor. Biz de haberi alır almaz ekiplerimiz ile birlikte yola çıktık. Su, yiyecek ve giyecek gibi temel yardım malzemeleri taşıyan tırlarımızla Palu şehrindeki deprem bölgesine kısa sürede ulaştık.



Hayrat Yardım olarak Endonezya/ Palu’ya bir haftadır acil yardım ulaştırıyoruz. Depremzedelerin yaralarını sarması uzun zaman alacağından Endonezya’daki yardım faaliyetimize devam edeceğiz. Siz de yapacağınız bağışlarla depremzedelere elinizi uzatabilirsiniz.



Kardeşlerimize destek olmak için tıklayarak dilediğiniz miktarda bağış yapabilir ya da ACİL yazıp 3674’e 10 TL bağışlayabilirsiniz.



Bu haberleri incelediniz mi?

20-10-2021
13 yaşındaki Melike'den Afrika'ya bağış

Derince'de yaşayan kardeşimiz Melike'den Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine kumbara bağışı.

Devamını Oku
20-06-2016
Filistin Ekibimiz Kardeşlerimizle Kucaklaştı

Filistin Ekibimiz Kardeşlerimizle Kucaklaştı

Devamını Oku
21-04-2022
Yolda İyilik Görüldü

İslam aleminin her köşesinde Ramazan sevinci en derinden hissediliyor.

Devamını Oku