detail_img

09-11-2021

Geçtiğimiz ekim ayında hayırseverlerimizin destekleri ve gönüllülerimizin fedakarane çabalarıyla iyiliği yeryüzüne yaymaya devam ettik. Başta barınma, gıda, eğitim gibi temel problemlere çözüm ararken, bu problemlerin kalıcı sonuçlara ulaşması için eğitim gibi uzun vadeli çözümleri de es geçmemeye gayret ettik. Bu kapsamda Efendimiz (A.s)’ın emaneti 13.078 yetime ekim ayı içerisinde hayırseverlerin desteklerini ulaştırdık. Yine bu ay 220 hafızlık talebesine burs desteği vererek eğitim hayatlarına katkıda bulunduk.


Sizlerin desteğiyle, sınır bölgelerinde hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli mazlum aileler için kurduğumuz briket evlerden 61’inin inşaatını tamamladık. Suriye’nin birçok farklı noktasında 18 bin adet yemek dağıtımı ve 2200 adet gıda kolisi dağıtımını gerçekleştirdik. En temel gıda gereksinimlerimizden ekmek için toplamda 50 bin kg unu yardıma muhtaç durumdaki insanlara ulaştırdık. Aynı şekilde 16.500 adet sıcak ekmeği kardeşlerimize ulaştırarak yüzlerindeki tebessüme vesile olduk.


Türlü sömürüler ve suistimallerle kuraklığa mahkûm edilen Afrika’da, sadece bu ay 48 su kuyusu açarak binlerce insanın temiz suya ulaşmasına vesile olduk. Hayırseverlerimizin bizlere emanet etmiş olduğu adak-akika kurbanlarını hassasiyetle kestik, böylece bu ay içerisinde 589 adet adak-akika kurbanıyla yüzlerce hatta binlerce ihtiyaç sahibinin yardımına koştuk.


Afetlerle geçen bu ayda yeni omuzdaşlar edindik. Bu kapsamda 87 personelimiz, İstanbul AFAD tarafından verilen arama-kurtarma eğitimini tamamlayarak olası afet durumlarında aksiyon alabilmek için hazır hale gelmiş oldu. Tüm bu yardımlarla hep birlikte iyilik dolu bir ayı daha geride bırakmış olduk. Projelerimiz ile yurt içinden yurt dışına yetimlere, savaş mağdurlarına ve ihtiyaç sahiplerine desteklerinizi ulaştırdık ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu yolda bizlere destek veren tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz. Allah hayırlarınızı kabul eylesin.


Dünya İyilikle Değişir

Hayrat Yardım

Bu haberleri incelediniz mi?

28-05-2014
Hayrat Yardım Afganistan'da 600 mağdur aileye ulaştı..

Hayrat Yardım Afganistan'da 600 mağdur aileye ulaştı..

Devamını Oku
12-12-2013
Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye’de Su Kuyusu Açıyor

Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye’de Su Kuyusu Açıyor

Devamını Oku
19-09-2023
Fas ve Libya İçin Yardım Seferberliği

Fas ve Libya'da meydana gelen afetler sonrası birlikte yaraları sarmaya devam ediyoruz.

Devamını Oku