detail_img

28-05-2016

Tarihte ilk defa düzenlenen Dünya İnsani Yardım Zirvesi  İstanbul’da gerçekleşti. 

Zirve ister doğal afet kaynaklı, ister silahlı çatışmaların sonucu olsun, insan acılarının İkinci Dünya Savaşından bu yana en yüksek düzeye ulaştığı bir dönemde düzenlendi.  60 milyon insan çatışmalar ve şiddet nedeniyle yerlerinden ediliyor, her yıl 218 milyon insan doğal afetlerden dolayı mağdur oluyor ve bu afetlerin dünya ekonomisine maliyeti 300 milyar Doları aşıyor.

Günümüzde insani yardıma muhtaç insanların sayısı hızla artarken, insani yardım sistemi de daha etkin müdahale yöntemleri geliştirme ve mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanma mecburiyetiyle karşı karşıya bulunuyor.

Zirve, bu şartlar çerçevesinde, ilgili tüm kurumların katkılarıyla mevcut küresel insani sistemin karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm önerileri sundu. 

Zirvenin üzerinde konuştuğu başlıkları:


- Çatışmaları önlemek ve sonlandırmak



- Savaş hukukuna saygı



- İhtiyaçlar için mücadele



- İhtiyaçları ortadan kaldırmak için farklı bir yol



- İnsanlığa yatırım yapmak



Zirvenin en öne çıkan vurgularından bir tanesi ve sivil toplum kuruluşlarının üzerinde ağırlıkla durduğu konu, çocuklar ve kadınlar. Kuruluşun raporlarına göre Nisan ayı itibariyle Suriye ve komşu ülkelerde 430 bin Suriyeli kadın hamile. Dünyaya gelecek olan yavruların güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları gelecek nesillerin sağlığı için büyük önem taşıyor. Bu noktada insani yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine büyük bir sorumluluk düşüyor.

Suriyeli mülteciler ile ilgili sorumluluğun paylaştırılması ise en çok konuşulan konuların başında geldi.

Hayrat Yardım‘ da Zirvede Yerini Aldı.

Sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle insani yardım alanında çalışmalarını sürdüren kuruluşlar zirveye yoğun ilgi gösterdi.

Hayrat Yardım olarak zirvede bulunurken birçok konu da ikili görüşmeler kurumumuzun daha verimli çalışmasına katkı sağladı. Genel Başkan Av. Hakkı Aygün başta olmak üzere üst düzey yöneticiler ile Hayrat Yardım çalışanları önemli temaslarda bulundu, işbirliği anlaşmalarına imza attı, yerli ve yabancı katılımcıları misafir etti. Özellikle Katar’ın en önemli insani yardım kuruluşu RAF (Sheikh Thani Ibn Abdullah for Humanitarian Services)  ile bir araya gelen Hayrat Yardım, insani yardım alanında ileriye yönelik hayırlı işlerinde temelini de bu zirvede atmış oldu. 

Bu haberleri incelediniz mi?

02-10-2019
Kenya'ya 20 Bin Kur'an

Kenya'ya 20 Bin Kur'an

Devamını Oku
06-07-2014
Hayrat Yardım'dan Mısır Halkına 1000 Kişilik İftar Desteği

Hayrat Yardım'dan Mısır Halkına 1000 Kişilik İftar Desteği

Devamını Oku
25-01-2020
Sağlıkla Büyür

Gönüllü diş hekimlerimizle sahadayız

Devamını Oku