detail_img

03-03-2022

3 Şubat günü gerçekleştirdiğimiz Regaib programı kapsamında gönüllülerimizin ziyaret ettiği bir köyden müjdeli bir haber aldık. Bölge halkının aktardığı bilgiye göre maddi yetersizlikten dolayı hafızlığa başlayamayan talebe kardeşlerimizin yaklaşık altı yedi ay evvel hayırseverlerimizin desteği ile Dünya Kur’an Okuyor projesi kapsamında dağıtılan Kur’an ve Elifbalar sayesinde hafızlığa başladığını öğrendik.


Regaib Gecesi, tüm İslam âleminde şevkle ihya edilirken bizler de kardeşlerimizin ecirlerine ve feyzlerine ortak olma niyetiyle birçok ülkede ihtiyaç sahipleriyle bir araya geldik. Özellikle Afrika’da Mushaf ihtiyacı devam ettiği için Dünya Kur’an Okuyor Projemiz ile Regaib Gecesi’nde de Kur’an ve Elifba dağıtımlarımıza devam ettik.


Nijer’in Libori Zerma köyünde 21 Temmuz’da Kurban Bayramı vesilesiyle Dünya Kur’an Okuyor Projesi kapsamında Mushaf-ı Şerif ve elifba dağıtımı gerçekleştirmiştik. Aradan geçen aylar sonrasında Regaib Gecesi’nin gündüzünde yine aynı yer aynı gayeyle ziyaret edildi. Bizleri büyük bir sevinçle karşılayan köy halkı, birkaç ay evvel bayram hediyeleriyle birlikte dağıttığımız Kur’an ve Elifbaların birçok hayırlara vesile olduğunu anlattılar.


Çeşitli imkânsızlıklardan dolayı hafız talebelerin yetişemediği bölgede Temmuz 2021’de dağıttığımız Kur’an-ı Kerimlerden hafızlık çalışmalarına başlayan 100 talebenin büyük çoğunluğunun beş cüzden fazlasını ezber ettiklerini bildirdiler.

Bu haberleri incelediniz mi?

11-04-2022
Sudan Büyükelçimiz ile İftar Programı

Sudan'ın başkenti Hartum'da 1.500 kişiyi bir araya getiren iftar sofrası kurduk.

Devamını Oku
28-09-2016
Cerablus'a 2 Tır Yardım Malzemesi Gönderdik

Cerablus'a 2 Tır Yardım Malzemesi Gönderdik

Devamını Oku
16-05-2021
Filistin Acil Yardım Kampanyası

Kardeşlerimiz için tıbbi malzeme ve gıda kolisi kampanyası başlattık.

Devamını Oku