detail_img

12-02-2014

Derneğimiz Bursa Bölge Temsilciliği’nin topladığı 2 tır dolusu yardım malzemesi soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini esirgemediği organizasyonda Kütahya ili ve Bandırma, Erdek, Gönen, Karacabey, Tavşanlı ilçeleri de insanî yardım malzemesi göndererek katkıda bulundu. Suriye’deki mazlumlara yardım ulaştıracak tırlar, Bursa-Merinos bahçesinde gerçekleştirilen törenin ardından dualarla yola çıktı.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ve Türkiye’nin her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu söyledi. Soğuk kış şartlarında savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin zor koşullarda yaşadığını ifade eden Altepe, “Dostluk ve kardeşliğin öne çıktığı önemli bir sosyal sorumluluk projesini sürdürüyoruz. Türkiye ve Bursa her zaman dostlarının yanında olacaktır. Suriye halkı önemli sıkıntılar yaşıyor, sıkıntıları bitene kadar Suriye halkının yanında olacağız. Bugün gönderilen bu iki tırın içinde gıda ve giyim malzemeleri yer alıyor. Bir nebzede olsa o kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak savaş şartlarında yaşama mücadelesi veren komşularımıza el uzatmak bizler için önemlidir” dedi. Konuşmaların ardından yapılan duanın ardından yardım tırları Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Bu haberleri incelediniz mi?

20-04-2019
Ramazan'da 40 Ülkedeyiz

Ramazan Her Yerde Ramazan

Devamını Oku
22-03-2024
26 Ülkede 4.000 Su Kuyusu

Hayrat Yardım olarak 2013'ten bu yana 4.000 su kuyusu açtık.

Devamını Oku
25-10-2016
İdlib'te Onlarca Aileye Gıda ve Kışlık Yardımı Yaptık

İdlib'te Onlarca Aileye Gıda ve Kışlık Yardımı Yaptık

Devamını Oku