detail_img

06-07-2015

Afrika Manevi Kültür Projesi ile Hayrat Yardım Derneği Afrika kıtasındaki 32 ülkeye Kur’an-ı Kerim hediye ediyor. TİKA, Hayrat Vakfı Türkiye, Munazzama Al Dava (Sudan) ve Hayrat Vakfı Sudan temsilciliği ile gerçekleştirilecek projede bir milyon Kur’an dağıtımı hedefleniyor.



Afrika Kıtası yokluğun ve çaresizliğin diğer adı oldu hep hatırlarda. Zengin ülke toprakları yıllarca hep sömürüldü ve halen de sömürülüyor. Bu sömürünün bedelini Afrika kıtasının mazlum insanları ödüyor. Hayrat İnsani Yardım Derneği bu mazlum insanları yalnız bırakmıyor. Yardım eli uzatan şefkatli eller kıtanın ihtiyaçlarını biliyor ve onlara merhem olmak için çalışıyor.


Hayrat Yardım şimdi de manevi kültür projesi ile diyarın insanlarına kültür elçiliği yapıyor ve 32 ülkede bir milyon Kur’an-ı Kerim hediye ediyor.


TİKA, Hayrat Vakfı Türkiye, Munazzama Al Dava (Sudan) ve Hayrat Vakfı Sudan temsilciliği ile gerçekleştirilecek manevi kültür şenliğinin ilk durağı ise Sudan. 6 Temmuz günü Sudan Hartum’da gerçekleşecek olan törenle Kur’an-ı Kerimler dağıtılacak. Burada bulunan medreseler ve ilim tahsil etmek isteyen tüm kardeş gönüller bu kültür şenliğinden faydalanacak.


afrikaya-bir-milyon-kuran-hediye 5


Teknoloji çağının bizlerin parmak ucuna kondurduğu Kuran-ı Kerimleri Afrika’daki Müslüman halkın bulamadığı ve halen “Luh” adı verilen tahta levhalarla eğitimlerini sürdürdüklerini düşünürsek proje daha da bir anlam kazanıyor.

Bu haberleri incelediniz mi?

26-01-2021
Dünya Kur'ân Okuyor ''Bir Milyon Kur'ân-ı Kerim Projesi''

MÜSİAD ile birlikte gerçekleştirdiğimiz DKO projesi

Devamını Oku
12-02-2020
Kenyalı Medrese Talebeleri Kur'an-ı Kerim ile Buluştu

Kenyalı Medrese Talebeleri Kur'an-ı Kerim ile Buluştu

Devamını Oku
23-06-2024
31 Ülkede 54.081 Kurban Hissesini Paylaştık

Hayrat Yardım olarak 31 ülkede kurban faaliyeti gerçekleştirdik.

Devamını Oku