detail_img

22-11-2015

Suriye rejimi Türkmen bölgelerini bombalamaya devam ediyor. Bölge köyleri rejimin işgaline uğrarken Türkmen birlikleri ise direnişini sürdürüyor.



Suriye rejimi Türkmen bölgelerini bombalamaya devam ediyor. Türkmen köyleri rejimin işgaline uğrarken Türkmen birlikleri ise direnişini sürüyor.


Saldırılardan kaçan yaklaşık 40 bin Bayırbucak Türkmeni Türkiye sınırına sığındı. Suriyeliler son günlerde Rusya'nın desteğiyle düzenlenen hava harekâtının ardından göç etmeye mecbur kaldı. Bayırbucak Türkmenleri'nin bazıları sınır yakınındaki akrabalarının yanına yerleşirken, bazıları da Hatay'ın Yayladağı sınır hattında yardım derneklerinin dağıttığı çadırlara sığındı.


Hayrat Yardım da Türkmenlere acil insani yardım ile destek oluyor. Bölgeden kaçarak sınırlarımıza sığınanlara acil ihtiyaç kalemleri belirlenerek ulaştırılıyor. Bölgede önceliği çadır oluşturuyor. Havanın soğumasıyla birlikte insanların en elzem ihtiyacı barınma. Çadır dışında gıda, su, battaniye, kıyafet, yakacak da yine sığınmacıların acil ihtiyaçları arasında.


Acil ihtiyaçlara destek olmak için telefonunuzun kısa mesaj alanına ACIL yazarak “3674” e gönderebilirsiniz. 5TL katkınız ile bir çadırı da siz ulaştırabilirsiniz. Gönderilen yardımlar konserve, süt ve bebek bezi olarak ihtiyaç sahiblerine gönderilecek.

Bu haberleri incelediniz mi?

04-05-2015
Denizli Temsilciliği Açıldı

Hayrat Yardım Denizli Şubemiz dualarla hizmete açıldı.

Devamını Oku
31-10-2016
Ömer Halisdemir Yetimhanemizi Açtık

Ömer Halisdemir Yetimhanemizi Açtık

Devamını Oku
30-12-2016
Halepli Kardeşlerimize 180 Tırlık Yardım

Halepli Kardeşlerimize 180 Tırlık Yardım

Devamını Oku