detail_img

28-06-2022

2013’ten bu yana aktif biçimde insani yardım faaliyetlerinde bulunduğumuz ve 21. Yüzyılın büyük iç savaşına sahne olan Suriye’ye genel başkanımız Av. Hakkı Aygün ziyaret gerçekleştirdi.


Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş neticesinde koca bir devlet vatandaşlarıyla beraber paramparça oldu. Yüzbinlerce insan öldü. Milyonlarcası ülkelerinden ayrılıp mülteci olmak zorunda kaldı. Mart 2021 itibarıyla 6.7 milyon Suriyeli ülke içinde göç etmiş, 6.6 milyon Suriyeli ise ülkeyi terk etmek durumunda kalarak mülteci konumuna düşmüştür. Savaşta hayatını kaybedenlerin sayısı Mart 2022 itibarıyla 500 bin ile 600 bin arası olarak tahmin ediliyor.



Hayrat Yardım olarak 2011 yılından bu yana yarım milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu korkunç trajediye kayıtsız kalmamaya çalışıyoruz.


Bugün İdlip, Cerablus, Azez ve Telabyad şehirlerinde yardım faaliyetlerimiz yoğun biçimde devam ediyor. Eğitim merkezlerimiz, okullarımız ve briket evlerimizle gerek bu dört şehirdeki savaş mağdurlarına gerekse ülkemizde özellikle açlık sınırı altındaki mültecilere yardım ulaştırıyoruz.

Özellikle son zamanlarda bu bölgelerde yapmış olduğumuz briket evler ile Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların tekrar kendi ülkelerine dönebilmeleri için gereken zemini devletimiz ve kurumlarımız ile koordineli bir şekilde hazırlanmasına destek oluyoruz.


Dernek Başkanımız Av. Hakkı Aygün, Suriye programı kapsamında Azez, Cerablus, Telabyad ve İdlib şehirlerini ziyaret ederek buralardaki yardım çalışmalarına eşlik etti. İdlip’teki ekmek fırınında hazırlanan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin günlük sıcak ekmek ihtiyacını karşılayan fırında ekmek dağıtımında bulundu. Akabinde iyilik kapısını ziyaret ederek kıyafet dağıtımına eşlik etti. Yine İdlip’te yapımı tamamlanan 2200 adet briket eve ziyaret gerçekleştiren Başkanımız, devam eden inşaat çalışmaları hakkında da temsilcilerimizden bilgi aldı. Başkanımız, Azez Erkek Yetim ve Eğitim Merkezi’nde kalan 20 hafızın hafızlık icazet programına da katılarak hafız öğrencilerin mutluluklarına ortak oldu. Programın ardından Telabyad’a geçen başkanımız burada bulanan mağdurlara gıda kolisi dağıtımına eşlik etti.



Bu haberleri incelediniz mi?

14-12-2023
Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayında ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ettik.

Devamını Oku
07-08-2014
Gazze’ye acil yardımlarınız ulaştı

Gazze’ye acil yardımlarınız ulaştı

Devamını Oku
19-09-2023
Fas ve Libya İçin Yardım Seferberliği

Fas ve Libya'da meydana gelen afetler sonrası birlikte yaraları sarmaya devam ediyoruz.

Devamını Oku