detail_img

07-02-2022

38 milyon nüfuslu Afganistan’da, 18.8 milyon kişi acil gıdaya ihtiyaç duymakta. Hususen çocukların soğuk hava şartlarıyla birlikte daha ziyade yardıma muhtaç duruma geldikleri tespit edilmiştir. Yüz binlerce sivil, ülkenin farklı bölgelerine göç ederken yetkililer de gıda stoğunun ay sonunda biteceği uyarısını yapmaktalar. Yapılan araştırmalara göre Afganistan nüfusunun %71'i acil yardım bekliyor.


İşte bu yardım talebine aziz milletimiz tarihte olduğu gibi yine misyonuna yakışır nitelikte icabet etti. Derneğimizin de aralarında bulunduğu 10 sivil toplum kuruluşu AFAD ve İçişleri Bakanlığının koordinesiyle mazlum Afgan halkına ulaştırılmak üzere İyilik Trenleri harekete geçirildi. 15-20 günde bir gidecek olan bu trenler, yardıma muhtaç Afgan halkının ihtiyaç duyduğu insani yardım malzemelerini oraya ulaştırmak üzere vazife yapacak. Bakü-Tiflis-Kars hattından sonra Güney Hat olarak isimlendirilen İstanbul-Tahran-İslamabad hattını takip edecek olan trenlerin ilki geçtiğimiz günlerde tarihi Ankara Garı’nın 1. Peronundan törenle uğurlandı. Törene derneğimizin ve yardıma iştirak eden diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş teşrif ettiler.


Gıda, giyim, battaniye, sağlık ve hijyen malzemeleri başta olmak üzere 710 acil ihtiyaç ürününden müteşekkil 750 ton yardımı Afganistan’a ulaştıracak olan tren, 47 vagondan oluşuyor. İran, Türkmenistan ve Afganistan parkurlarında 4 bin 168 kilometre yol kat edip 16 günde Afganistan’a ulaşması beklenen İyilik Trenlerinin ilkinin 9 Şubat’ta ihtiyaç sahiplerine ulaşacağı tahmin ediliyor. Desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.





Bu haberleri incelediniz mi?

09-04-2021
İyilik Kapısı Uşak Hizmete Açıldı

İkinci İyilik Kapısı açılışını Uşak'ta gerçekleştirdik.

Devamını Oku
26-01-2017
Azez'de Binlerce Aileye Yardım Ulaştırdık

Azez'de Binlerce Aileye Yardım Ulaştırdık

Devamını Oku
25-02-2014
Sana İhtiyacım Var Kampanyası Yurtdışına Açıldı

Sana İhtiyacım Var Kampanyası Yurtdışına Açıldı

Devamını Oku