detail_img

25-05-2021

1 milyon Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç sahipleriyle buluşturduğumuz “Dünya Kur’an Okuyor” projemizde gün geçtikçe hedefimize yaklaşıyoruz. Ramazan ayına müteakip Afrika’nın bazı bölgelerinde yaptığımız Kur’an dağıtımları neticesinde sizlerin destekleriyle dağıtılan Kur’an sayısında 750 bine ulaşmış bulunmaktayız.



Bütün Dünya’nın şahit olduğu ekonomik ve siyasi sömürgeyle beraber kültürel ve dini sömürge de hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Afrika’daki Müslümanlar bu sömürünün sonuçlarını çok daha ağır bir biçimde hissediyorlar. Kur’an talebeleri, yoksulluk sebebiyle Kur’an-ı Kerim’i tahta parçalarına ve kumlara yazarak ezberlemeye çalışıyorlar.



Hayrat Yardım olarak Dünya’nın dört bir yanında tüm ekonomik ve siyasi baskılara rağmen Kur’an’ı okuyan ve ondan istifade eden kardeşlerimize, Mushaf-ı Şerif’i ulaştırmak amacıyla “Dünya Kur’an Okuyor” diyerek yola koyulduk. Projemizin başladığı günden bu yana yaptığımız Kur’an dağıtımlarıyla birlikte bu Ramazan ayına müteakip Çad’da ve Kenya’da da dağıtımı gerçekleşen 20 bini aşkın Mushaf-ı Şerif’le birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız Kur’an sayısı 750 bini geçti.



Projemizin dörtte üçünü tamamladığımız bu dönemde; desteklerini esirgemeyen tüm bağışçılarımıza yapmış oldukları hayırlardan dolayı teşekkür ediyoruz.


Dünya İyilikle Değişir.


Hayrat Yardım





Bu haberleri incelediniz mi?

28-05-2014
Hayrat Yardım Afganistan'da 600 mağdur aileye ulaştı..

Hayrat Yardım Afganistan'da 600 mağdur aileye ulaştı..

Devamını Oku
27-06-2014
Hayrat İnsani Yardım Derneği’nde

Ramazan Hreketliliği Hayrat İnsani Yardım Derneği’nde

Devamını Oku
03-03-2022
Dağıttığınız Kur'an-ı Kerimler Sayesinde Hafızlığa Başladık…

3 Şubat günü gerçekleştirdiğimiz Regaib programı kapsamında gönüllülerimizin ziyaret...

Devamını Oku