Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak, bu sene “Kurbanda Kardeşlik Var” temasıyla yola çıkarak, Türkiye başta olmak üzere 31 ülkede kurban faaliyeti gerçekleştirdik.
Dernek personellerimiz ve gönüllülerimiz tarafından kesimlerine vekâlet edilen 54 binden fazla kurban hissesini Filipinler’den Arnavutluk’a, Nepal’den Yemen’e, Malezya’dan Nijer’e, Gürcistan’dan Kenya’ya 31 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Bu kapsamda yaklaşık 2 milyondan fazla kişi kesilen kurbanlardan istifade etti.
Derneğimiz bu sene yurt dışı organizasyonlarının yanında, mazlum ve mağdur Gazze halkı için de özel bir faaliyet gerçekleştirdi. Bu kapsamda Afyonkarahisar’da 500 büyükbaş hayvanın kesimleri bayram süresi içerisinde tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ise bu kurbanların etleri pişirilerek konserve haline getirilecek. Hazırlanan konserveler AFAD öncülüğündeki İyilik Gemisi ile Gazze’ye gönderilecek.
Bununla beraber “Bayram Dolu Çanta” kampanyasıyla kurban kesilen ülkelerde, bayram sevincini yürekten hissetmeleri için çocuklara bayramlık hediyeler ve oyuncaklar dağıttık. 2500’den fazla yetim veya ihtiyaç sahibi çocuk bu vesileyle bayram hediyelerine kavuştu.
Son olarak derneğimiz geçmiş senelerde olduğu gibi bu yıl da kısa mesaj yoluyla kurban kesim videolarını tüm bağışçılarıyla paylaştı. Böylelikle bağışçılar da kurban kesim videolarını izleyerek yardımlarının yerine ulaştığını görebildi.
Yetim Eğitim Merkezi
Devamını Oku111 Kuvvetinde ve Kıymetindeki Yardım Tırımız Dualarla Hareket Etti.
Devamını OkuSuriye'de Sağlık Projelerimize Devam Ediyoruz
Devamını Oku